Referendum familie. CNCD, precizare

Scutaru Cristina / 13 sep 2018 / 12:19 Salveaza PDF Comentarii
Referendum
Referendum

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, a declarat, joi, pentru Agerpres, că îşi doreşte o campanie lipsită de incitare la ură la referendumul de revizuire a Constituţiei privind definirea familiei.

'Îmi exprim speranţa şi fac un apel ca în săptămânile care urmează, pe parcursul campaniei pentru referendum, să avem o campanie prin care nu încălcăm demnitatea umană a nimănui şi ne exprimăm astfel încât să păstrăm un respect reciproc între cetăţeni. Doresc o campanie lipsită de discurs de ură, de incitare la ură', a spus Asztalos Csaba, menţionând că mesajul său se adresează tuturor actorilor care participă la viitoarea campanie privind referendumul.

În altă ordine de idei, el a afirmat că referendumul de revizuire a Constituţiei este un exerciţiu democratic care, practic, nu aduce nimic nou din punct de vedere juridic.

'Chiar dacă se modifică Constituţia, nu avem niciun element de noutate, pentru că şi în actuala formulă în Constituţie căsătoria este posibilă doar între o femeie şi un bărbat şi noţiunea de familie este mult mai largă decât cea rezultată din căsătoria între o femeie şi bărbat, acest lucru e spus de Curtea Constituţională prin decizia 580 din 2016', a adăugat preşedintele CNCD.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27