REFERENDUM FAMILIE, #boicot. Peste 900 de maghiari au semnat petiția

#boicot! Este ceea ce susțin peste 900 de maghiari care se împotrivesc referendumului pentru familie. 

Ei au semnat o petiție prin care îndeamnă populația să boicoteze referendumul pentru familie. Consideră că procesul este o ”manevră” a BOR și a PSD - ALDE de a schimba direcția discuțiilor publice. Totodată, precizează că nu poate fi fundamentară Constituția pe aspecte legate de credință și religie. 

Iată textul petiției, tradus de Adevărul

Subsemnaţii (semnatari ai prezentei petiţii) am decis să nu participăm la referendumul din România, care va avea loc pe 6 şi 7 octombrie şi îi îndemnăm pe toţi cetăţenii români să îl boicoteze prin neprezentare. Susţinem că într-un stat secular constituţia nu poate fi fundamentată sau caracterizată prin aspecte legate de credinţă şi religie, ci prin spiritul drepturilor universale ale omului, care se aplică în mod egal tuturor.

Vedem lansarea publică a acestei probleme din perspectiva prezentată ca pe o acţiune de distragere a atenţiei publice de la problemele politice şi economice presante ale ţării. Referendumul nu este altceva decât încercarea Bisericii Ortodoxe Române şi a partidelor politice aflate la guvernare de a schimba direcţia discuţiilor publice, mai mult chiar, transformând astfel, fără orice fel de fundament juridic sau moral, o întreagă categorie socială în ţinta discursului public de discriminare şi instigare la ură.

În opinia noastră, participarea la referendum conduce la legitimarea unei strategii politice care consideră incitarea publicului la ură şi ostilitate, precum şi polarizarea societăţii, drept metode fezabile şi aplicabile în orice condiţii. Susţinerea unui asemenea act de către partidele şi bisericile minoritare este problematică, deoarece acestea pierd din vedere faptul că un referendum similar poate fi tradus împotriva oricărui grup minoritar al acestei ţări. Suntem în totalitate solidari cu semenii noştri, membrii comunităţii LGBTQ, care fără orice vină devin, de la un moment la altul, ţinta discriminării şi a urii, din cauza ignoranţei sau datorită unor interese politice. Suntem de părere că orice grup minoritar care nu se solidarizează şi nu îşi protejează propriile comunităţi minoritare îşi pierde baza morală şi legitimitatea în revendicarea propriilor drepturi ca minoritate. Suntem, de asemenea, solidari cu persoanele care nu trăiesc în familii construite pe modelul clasic. O mare parte a societăţii noastre trăieşte în comunităţi de diferite dimensiuni, care nu sunt bazate pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Referendumul ar exclude din definiţia familiei nu numai familiile monoparentale, familiile cu părinţi necăsătoriţi, ci şi familiile compuse din bunici şi nepoţi şi multe alte modele de familie.

Nu trebuie să pierdem din vedere nici faptul că familia, ca instituţie, nu este doar o categorie legală. Această perspectivă prezentată de referendum simplifică semnificativ o problemă complexă şi neglijează dimensiunile sale istorice, morale, ştiinţifice şi sociologice. De asemenea, considerăm problematic faptul că referendumul este, de fapt, lipsit de sens din punct de vedere juridic, deoarece Codul civil defineşte şi în prezent căsătoria ca instituţie care se stabileşte numai între un bărbat şi o femeie. Nimeni nu are motive să se teamă de puterea Uniunii Europene (UE) de a forţa România să instituţionalizeze căsătoria între persoane de acelaşi sex, deoarece UE consideră că luarea unei asemenea decizii stă doar în puterea suverană a fiecărui stat membru. Nu în ultimul rând, credem că influenţa Coaliţiei pentru Familie, asociaţia creştină fundamentalistă care a iniţiat acest referendum, este nocivă asupra discursului public, punând sub semnul întrebării o serie de drepturi fundamentale ale omului, inclusiv egalitatea de gen, subminând astfel dezvoltarea democratică a ţării noastre şi a societăţii. Drepturile omului şi drepturile minorităţilor nu fac subiectul unui referendum.

Desfăşurarea referendumului în sine, şi mai ales potenţialul lui succes, ar fi un uriaş regres faţă de progresul general al Europei şi al lumii în abordarea acestui subiect, unde diferitele modele şi forme de familii existente de-a lungul istoriei şi cele existente acum pot fi în armonie una cu cealaltă.

În concluzie, referendumul este:

1. O manevră de distragere a atenţiei publice de la problemele reale ale ţării;

2. Anti-minoritar şi, ca atare, creează un precedent periculos pentru orice comunitate minoritară din România;

3. Este complet lipsit de sens şi inutil din punct de vedere legal;

4. Îi discriminează atât pe membrii comunităţii LGBTQ, cât şi pe persoanele care trăiesc în alte tipuri de familii;

5. Poate deschide calea către iniţierea altor referendumuri care urmăresc restricţionarea drepturilor omului;

6. Este în conflict cu valorile europene şi internaţionale. Luând în considerare toate acestea, îi îndemnăm pe toţi cetăţenii să boicoteze referendumul!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel