Referendum CRUCIAL în Elveția. UE este vizată

Elveția se află pe punctul de a limita interacțiunile cu Uniunea Europeană. Iată ce vor vota aceștia.

Elvețienii vor vota dacă vor pune capăt acordului de liberă circulație cu Uniunea Europeană. Referendumul va avea loc duminică și va propune și limite asupra numărului de muncitori străini. Cel mai mare partid din parlamentul elvețian, Partidul anti-imigrație elvețian (SVP), a cerut votul, argumentând că țării trebuie să i se permită să își stabilească propria limită a numărului de străini care vin să muncească.

Ce spun sondajele?

Cu toate acestea, sondajele au estimat că SVP nu va avea succes. Potrivit informațiilor, s-a constatat că 63% dintre respondenți s-au opus propunerii partidului iar alegătorii vor stabilitate într-un moment de incertitudine economică pe fondul pandemiei de COVID-19. Cetățenii străini reprezintă aproximativ un sfert din cei 8,6 milioane de locuitori ai Elveției și se prevede că imigrația continuă va crește populația la aproximativ 10 milioane în următorii 30 de ani. 

Cultura elvețiană este alterată, potrivit inițiatorilor

„Migranții ne schimbă cultura”, este specificat pe site-ul partidului care a propus referendumul. „Piețele publice, trenurile și străzile devin mai puțin sigure. În plus, jumătate din toți beneficiarii de asistență socială sunt străini”, au mai precizat aceștia.

Oponenții spun că ruperea acordului de liberă circulație cu UE ar aduce pierderi de muncitori calificați și, mai presus de toate, ar pune în pericol rețeaua complexă de peste 120 de tratate bilaterale pe care Elveția le are cu blocul comunitar, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel