Referendum Catalunia. Percheziții la redacția unei publicații

Garda Civilă spaniolă a percheziționat sâmbătă sediul unei mici publicații dintr-o localitate din Catalunia, suspectată că ar fi imprimat buletinele de vot pentru referendumul privind autodeterminarea, interzis, convocat pentru data de 1 octombrie, relatează AFP.

Percheziția a avut loc în orașul Valls (24.000 de locuitori), care a aderat la Asociația municipalităților independente, dispuse să deschidă secțiile de votare pe 1 octombrie.

După anunțul privind percheziția, mai multe sute de persoane au decis să manifesteze în fața localurilor publicației, strigând Vom vota ! și Independență !, a constatat un fotograf al AFP la fața locului.

În fața unei urne simbolice din carton, manifestanții fluturau drapele separatiste și cântau imnul catalan Els Segadors.

Un purtător de cuvânt al Gărzii Civile din Tarragona (nord-est) a confirmat pentru AFP că Garda face o percheziție vizând revista El Vallenc, fără să precizeze scopul.

Media spaniole au afirmat că forțele de ordine acționează astfel pentru a da de urma buletinelor de vot, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel