EXCLUSIV  Referendum Catalunia. Cătălin Șerbu, din Spania: Situația, ÎNCORDATĂ. Val de susținere FĂRĂ PRECEDENT

Referendum Catalonia - Imagine cu rol ilustrativ
Referendum Catalonia - Imagine cu rol ilustrativ

Este referendum în Catalunia pentru despărțirea de Spania. În România, vedem imagini de groază cu îmbrânceli și oameni aruncați de mulțimea de forțe de intervenție. Cătălin Șerbu, român în Spania, a vorbit, pentru DCNews, despre situația de acolo. 

Așa cum sunt deschise Catalunia și Spania par două lumi diferite. Dacă în Catalunia, situația e încordată, în restul Spaniei, există un val de susținere a integrității țării. 

”În Catalunia, situația este extrem de încordată. În restul Spaniei avem de a face cu un val de susținere a integrității Spaniei aproape fără precedent. Conducerile partidelor politice din Parlamentul federal sunt deschise împotriva referendumului, opinia publică de asemenea. Toata lumea este conștientă de implicările pe care le poate avea referendumul din Catalunia și ce precedente poate crea” a spus, pentru DCNews, unul dintre românii din Spania, Cătălin Șerbu. 

El a mai spus ”Situația este încordată, dar încă nu avem violență. Sunt cazuri izolate. Toată poliția spaniolă și garda civilă, echivalentul Jandarmeriei Române, au desfășurat forțe impresionante. Avem o suplimentare a forțelor de ordine cu trupe din restul Spaniei.”

”Liderii politici catalani spun că referendumul va fi pașnic, democratic. Nici ei nu încurajează violența. Unde se va ajunge, acum, e greu de prevăzut. Din starea generală nu cred că vor degenera în violențe extreme” a conchis Cătălin Șerbu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel