Referendum Catalonia. Premierul Rajoy, prima reacție după închiderea urnelor

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a negat duminică seara că în Catalonia a avut loc un referendum pentru independență, informează Reuters. Consultarea populară a fost "o parodie a înseși esenței democrației", a susținut Rajoy, citat de DPA.

Potrivit AFP, au drept de vot circa 5,3 milioane de cetățeni din Catalonia, provincie spaniolă cu 7,5 milioane de locuitori. Rajoy a declarat că majoritatea catalanilor nu au participat la consultarea populară, iar cei care au participat au fost păcăliți.

Guvernul provincial de la Barcelona, care susține independența față de Spania, nu a prezentat până la ora declarațiilor lui Rajoy estimări ale prezenței la urne, dar a anunțat că acestea se închid la ora locală 20.00 și că programul de votare nu va fi prelungit. Un purtător de cuvânt a precizat că totuși cei care așteaptă la cozi vor putea vota.

Potrivit ultimului bilanț prezentat de guvernul catalan, confruntările între forțele de ordine și separatiști s-au soldat cu 761 de răniți, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel