Referendum. A început votul în străinătate la Auckland, Noua Zeelandă

Votare
Votare

Votul în străinătate la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6-7 octombrie a început la Auckland, Noua Zeelandă, anunţă MAE. 

Votul la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei a început în afara ţării la Auckland, Noua Zeelandă, la ora 21,00, ora României (ora 7,00 ora locală), în secţia nr. 16, cea mai îndepărtată secţie de votare organizată în străinătate. Potrivit MAE, după deschiderea secţiei de votare din Auckland, urmează să fie deschise secţiile organizate în Australia la Brisbane, Canberra, Sydney şi Melbourne, duminică, la ora 0,00, şi la Adelaide, duminică la ora 0,30, ora României. 

În ansamblu, votul în străinătate se va desfăşura pe durata a 58 de ore. Raportat la fusul orar din România, procesul electoral din străinătate se va încheia luni, 8 octombrie, pe Coasta de Vest a SUA şi Canada (secţiile de votare de la Los Angeles, Seattle, San Francisco, Las Vegas, Sacramento, Phoenix şi Portland în SUA şi Vancouver în Canada) la ora 7,00, ora României. 

Ministerul Afacerilor Externe a organizat la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 378 de secţii de votare în afara ţării. Cele mai multe secţii de votare vor fi organizate în Italia (58), Spania (48), Republica Moldova (35), Statele Unite ale Americii (32), Marea Britanie (19), Franţa (15), Germania (14). 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel