Refereat DNA în cazul Rizea: 8 volume și peste 2.400 de pagini

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor are termen până luni la prânz să facă raport la solicitarea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Cristian Rizea. Referatul DNA este impresionant: 8 volume care conțin 2.474 de pagini.

"Am discutat în şedinţa Biroului permanent cererea ministrului Justiţiei referitoare la solicitarea procurorului general adjunct legată de deputatul Cristian Rizea privind cererea de reţinere şi arestare a sa. Solicitarea de reţinere şi arestare se fundamentează pe trei infracţiuni: trafic de influenţă, spălare de bani în formă continuată, influenţarea declaraţiilor. Biroul permanent a hotărât ca de astăzi, imediat, să fie sesizată Comisia juridică, aceasta are termen de trei zile lucrătoare, adică până luni la prânz, atunci trebuie să prezinte raportorul, iar în Biroul permanent de luni, în funcţie de raport, se va stabili calendarul activităţii viitoare", a declarat secretarul Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici, la finalul şedinţei Biroului permanent, potrivit Agerpres. 

[citeste si]

Solicitarea DNA de încuviințarea a reținerii și arestării preventive a deputatului PSD Cristian Rizea conține 8 volume și 2.474 de pagini reprezentând rechizitoriul procurorilor, potrivit reprezentanților Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

Rizea este acuzat de procurorii anticoruptie de trafic de influenţă, spălarea banilor în formă continuată (două acte materiale) şi influenţarea declaraţiilor (două fapte). Deputatul mai este acuzat că a încercat să influenţeze doi martori din dosarul în care era cercetat de procurorii anticorupţie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel