Reding, în Bulgaria: Nu renunțăm la MCV, vom pune presiune cu el

viviane reding dccc
viviane reding dccc

Comisarul european pentru Justiție, Viviane Reding, a lansat avertismente clare autorităților de la Sofia, în timpul vizitei oficiale în Bulgaria, anunțând că nu se pune problema ridicării Mecanismului de Cooperare și Verificare. MCV-ul, de care are parte și România, va pune în continuare presiune pe instituțiile care sunt datoare să respecte drepturile cetățenilor, a mai spus Reding, citată de agenția bulgară Novinite.

”De când am ajuns aici, aud numai despre corupție, oligarhie, lacune ale funcționării justiției și disperare”, a spus Reding în timpul unei dezbateri.

”O democrație nu poate funcționa astfel”, a adăugat comisarul, arătând că nu vrea să se implice în probleme interne ale Bulgariei.

CE nu va ridica MCV-ul în viitorul apropiat. ”Mi s-a cerut de multe ori să înlătur acest mecanism, dar răspunsul președintelui CE a fost întotdeauna 'nu'. Nu vom ridica acest mecanism. Îl vom folosi pentru a pune presiune pe instituțiile care trebuie să lucreze și să trateze oamenii ca cetățeni, nu în funcție de interesele unor persoane”, a declarat Viviane Reding, potrivit agenției BGNES.

Viviane Reding a atras atenția autorităților bulgare că nicio democrație nu poate funcționa fără o mass-media liberă.

Vizita lui Reding vine într-un moment delicat pentru Guvernul socialist de la Sofia, condus de Plamen Oreșarski. Bulgaria se confruntă cu proteste de aproximativ patru săptămâni, Executivul fiind acuzat că e dependent de oligarhi mai mult sau mai puțin controversați.

Demonstrațiile au fost iscate de numirea la șefia Serviciilor Secrete a unui mogul media, fiul fostei președinte a Loteriei Naționale, Delyan Peevski. Numirea, validată de parlament, a fost retrasă, dar protestatarii cer în continuare demisia colectivă a guvernului socialist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel