Redeschiderea grădinițelor și școlilor norvegiene nu a sporit răspândirea virusului


Tarife 0 la energie electrică în cazul consumatorilor din Norvegia până la finalul anului viitor
Tarife 0 la energie electrică în cazul consumatorilor din Norvegia până la finalul anului viitor

Autoritățile sanitare din Norvegia au transmis că redeschiderea grădinițelor și școlilor primare nu a dus la sporirea răspândirii virusului.

Autoritățile sanitare din Norvegia au transmis că redeschiderea grădinițelor și școlilor primare nu a dus la sporirea răspândirii virusului, conform The Guardian.

Norvegia a fost printre primele țări europene care să redeschidă grădinițele, pe 20 aprilie, instituții urmate de școlile primare, pentru micuții între 6 și 10 ani, săptămâna ce a urmat.

Măsură care a născut inițial temeri

Redeschiderea școlilor, care au fost închise pe 12 martie, a fost o măsură care a dat naștere unor îngrijorări în rândul părinților. Însă, se pare că fricile nu au avut și o bază.

„Până acum, nu am văzut că redeschiderea grădinițelor și școlilor a avut un efect negativ asupra situației infecției", a spus un oficial de top din Institutul de Sănătate Publică norvegian, Frode Forland. „Dacă această repornire ar fi avut un efect negativ, am fi avut până acum un număr crescut de infecții".

Celelalte profesii care au revenit la muncă

Situația din frizeriile, saloanele de înfrumusețare, de fizioterapie sau din alte profesii din Norvegia care au primit învoire pe 27 aprilie nu diferă de cea din școli, a mai spus Forland.

Restul școlilor, liceelor și universităților din Norvegia ar urma să se redeschidă în această săptămână. Țara nordică a confirmat 8.106 cazuri de coronavirus, iar 224 persoane și-au pierdut viața în națiunea cu 5,4 milioane locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel