Redeschidere școli. Prezența va fi OBLIGATORIE la cursuri. Experiment privind răspândirea virusului

Autoritățile din Spania au luat măsuri stricte pentru redeschiderea școlilor. Mai mult, înainte de acest moment, au experimentat răspândirea virusului în rândul elevilor. Iată cum s-a desfășurat acest lucru. 

Autoritățile din Spania au stabilit măsurile luate pentru redeschiderea noului an școlar. Prezența la cursuri va fi obligatorie pentru toți elevii, copiii de peste 6 ani vor purta mască de protecție, iar dacă vor exista două cazuri pozitive într-un grup, tot grupul va fi trimis acasă, scriu jurnaliștii de la stiri.tvr.ro.

Școala va începe în Spania pe data de 7 septembrie, iar cursurile se vor ține chiar și în regiunile cele mai afectate de pandemie. Elevii nu vor mai intra cu părinții în școli și vor fi împărțiți în grupuri. Ulterior, nu vor avea voie să interacționeze cu alți colegi. Cei mici vor ieși în pauze pe rând, prin rotație, iar masa va fi luată în sala de clasă și nu în cantină. 

Experiment privind răspândirea virusului

Conform sursei citate, medicii specialiști din Barcelona au experimentat răspândirea virusului la copii în cadrul taberelor de vară. Au fost create aceleași condiții pe care le vor avea copiii la întoarcerea la școală pentru a aticipa comportamentul copiilor și ce măsuri să ia pentru limitarea focarelor, scrie stiri.tvr.ro. 

Studiul a durat cinci săptămâni și s-au prelevat zilnic teste PCR. Deși grupele de copii nu au interacționat între ele, printre participanți s-au aflat și copii diagnosticați pozitiv la noul coronavirus.

La studiu au participat 1700 de copii și 400 de adulți. Dintre aceștia, doar 30 de copii și 9 supraveghetori s-au infectat cu noul coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel