EXCLUSIV  Redacția Charlie Hebdo, invitată în PE. Ivan: Nu vom discuta deloc despre Simona Halep

Europarlamentarul care a invintat ziariștii de la Charlie Hebdo în Parlamentul European, pentru o discuție despre libertatea de exprimare, susține că nu se va discuta deloc despre Simona Halep.

La câteva zile după ce Charlie Hebdo a publicat o caricatură cu Simona Halep, care a stârnit reacții până la nivelul de ambasade, europarlamentarul Cătălin Ivan a hotărât să îi invite pe reprezentanții revistei la o dezbatere, despre libera exprimare, în Parlamentul European. Întrebat dacă se va discuta și despre caricatura care o ironizează pe sportivă, Ivan a declarat că nu va face acest lucru."Nu vom discuta deloc despre Simona Halep. Vom discuta despre libera exprimare. Nu vreau să fac din Simona Halep o dezbatere europeană în Parlamentul European pentru că nu cred că își dorește nici ea așa ceva. E o dezbatere despre un principiu și despre lucruri generale pentru că nu e nici pe departe desenul despre Simona Halep cel mai scandalos desen pe care l-au publicat până acum", a declarat Cătălin Ivan pentru DCNews.

"Vor fi puncte de vedere foarte diferite"

Europarlamentarul susține că la discuție nu va participa doar publicația Charlie Hebdo. "Chemăm pe toată lumea, pe toți cei care au ceva de spus. Nu or să fie invitați doar cei de la Charlie Hebdo ca să fie trași la răspundere. Nu despre asta e vorba. Asta le-am și spus. E o dezbatere pe subiectele respective fără să aibă o finalitate cunoscută. Adică nu știm răspunsul dinainte. Vor fi și experți în Drept European, în Drepturile Omului, jurnaliști de toate felurile. Adică sunt convins că vor fi puncte de vedere foarte diferite(...) Întrebarea care se pune este până unde această libertate de exprimare poate să meargă? La infinit, în orice condiții, sau nu? Eu nu am un răspuns. Eu vreau să aud oameni care se pricep sau care au puncte de vedere pertinente pe subiectul ăsta să vină și să le expună într-un cadru organizat și să plece fiecare de acolo cu concluziile lui" a mai spus Ivan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel