Dăncilă: Recursul compensatoriu, inițiat de Guvernul Cioloș. DECIZIE

Viorica Dăncilă - Liviu Dragnea
Viorica Dăncilă - Liviu Dragnea

Viorica Dăncilă a făcut declarații referitoare la recursul compensatoriu.

Premierul a declarat că va avea o întâlnire cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pe tema legii privind recursul compensatoriu, pentru a putea lua o decizie pe acest subiect.

"După cum ştiţi, această lege a recursului compensatoriu a fost iniţiată de guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş şi cred că nu a fost o decizie inspirată la acel moment. Nu pot să vă dau un răspuns acum asupra a ceea ce voi face. Trebuie să mă întorc în ţară în seara aceasta. Mâine (miercuri - n.r.) am să văd, am să mă întâlnesc cu ministrul Justiţiei, tocmai pentru a lua o decizie şi a vedea care sunt efectele, care au fost efectele acestei legii, implicaţiile pe care le-a avut, astfel încât decizia noastră să reflecte realitatea existentă în România şi lucruri ca cele care s-au întâmplat să nu mai aibă loc. Nu pot în acest moment, nu sunt jurist, nu pot să vin cu o decizie până nu vorbesc cu cei din domeniu, până nu vorbesc cu ministrul Justiţiei", a declarat Dăncilă, marţi, la Strasbourg, în cadrul conferinţei de presă susţinută alături de preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Premierul a răspuns astfel fiind întrebată ce va face Guvernul în privinţa legislaţiei privind recursul compensatoriu, având în vedere mai multe infracţiuni comise în ultima perioadă de cei eliberaţi din închisori în baza acestei legi.

Vezi și: Adina Florea, aviz necolaborare Securitate. CNSAS, precizări după plângerea la DIICOT

Halep - Kanepi, meci. Românca a răbufnit: Mișcă-te, odată, cap sec!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel