Recunoaștere. Franța vrea să repare erorile

Președintele Emmanuel Macron a inițiat procedura de retragere a ”Legiunii de Onoare” acordată șeflui statutlui sirian, Bashar Al Assad.

Creată în 1802 de împăratul Napoleon Bonaparte și acordată în mod neîntrerupt din 1804 încoace, ”Legiunea de Onoare” este cea mai înaltă distincție civilă și militară franceză. Președintele Franței, Emmanuel  Macron, a inițiat procedura de retragere a prestigioasei distincții acordate șefului statului sirian Bashar al Assad, notează AFP, citată de ABC News. Totul se întâmplă la câteva zile după ce Franța a participat, alături de SUA și de Marea Britanie, la bombardadmentul cu rachete asupra Siriei.

[citeste si]

Decorat de Chirac

Bashar al Assad a primit ”Legiunea de onoare” în 2001, de la președintele francez de atunci, Jacques Chirac. Asta se întâmpla la scurtă vreme după ce Bashar îl înlocuise ca șef al statului sirian pe tatăl său, Hafez al Assad. BAshar al Assad a fost onorat cu cel mai înalt grad al ”LEgiunii de Onoare”, Mare Cruce, așa cum mi sunt doar 74 persoane în lume.

Conform regulilor, doar Marele Maestru al Ordinului, adică șeful statului francecz, are dreptul să retragă ”Legiunea de Onoare”. Printre cei cărora le-a fst, d eja retrasă această distincție se numără ciclistul american Lancec Armstrong, designerul vesttimentar britanic John Galliano, și, recent, producătorul de de film american Harvey Weinstein.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel