Rectorul Universității București, decizie după propunerea de exmatriculare a celor 45 de studenți de la Drept

Rectorul Universității București, decizie după propunerea de exmatriculare a celor 45 de studenți de la Drept / Foto Pexels
Rectorul Universității București, decizie după propunerea de exmatriculare a celor 45 de studenți de la Drept / Foto Pexels

Rectorul Universității București, Marian Preda, a validat propunerea de exmatriculare a celor 45 de studenți de la Facultatea de Drept care au fraudat un examen: „Pentru fraudarea examenelor nu există decât o singură sancțiune, și anume: exmatricularea”.

„În calitate de Rector al Universității din București, validez propunerea de exmatriculare, ca urmare a fraudei constatate cu o largă majoritate de Consiliul Facultății de Drept. Menționez că, în luarea deciziei, Consiliul Facultății de Drept a aplicat Regulamentul actual al facultății, care spune clar că, pentru fraudarea examenelor, nu există decât o singură sancțiune, și anume: exmatricularea”, a anunțat Marian Preda.

„Am discutat cu conducerea facultății, am citit memoriul studenților în discuție și i-am ascultat si pe cei doi dintre ei, care mi-au solicitat acest lucru. Dovezile care stau la baza deciziilor arată, fără niciun dubiu, că studenții în cauză au încălcat în mod evident și în mod repetat, la mai multe examene din sesiune, regulamentele facultății și ale universității. Avem și mărturii ale studenților care au recunoscut, în cadrul discuțiilor avute cu reprezentanții facultății, că au fraudat examenele. În consecință, Consiliul Facultății de Drept, format din cei mai reputați specialiști în drept de la nivel național, a votat cu o largă majoritate pentru propunerea de exmatriculare”, a adaugat Preda.

El menționează că, în luarea deciziei, a luat în calcul și componenta morală a acestei situații, „cu atât mai mult cu cât actualii studenți ai Facultății de Drept sunt cei care vor înfăptui justiția în viitor, iar un stat puternic, un stat de drept, are nevoie de juriști corecți, integri și buni profesioniști”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel