Rectorul Universității București cere demiterea lui Vasile Răducă, prodecanul Facultății de Teologie, după declaraţiile despre viol

"Universitatea din București se delimitează public de declarațiile profesorului Vasile Răducă, pe care le consideră inacceptabile", se arată într-un comunicat de presă transmis de către Universitatea din Bucureşti.

"Universitatea din București își respectă misiunea de a promova și de a susține valori și principii care să consolideze o societate democratică modernă, în care respectarea și cultivarea demnității umane și a valorilor umaniste,  precum și a rolului științei în evoluția umanității reprezintă piloni fundamentali.

Rectorul Universității din București, prof. Mircea Dumitru, i-a solicitat decanului Facultății de Teologie Ortodoxă "Justinian Patriarhul" demiterea și înlocuirea prof. Vasile Răducă din funcția de prodecan al Facultății de Teologie", se arată în comunicatul de presă.

Ce a declarat Vasile Răducă

Invitat într-o emisiune difuzată de Radio Trinitas, preotul Vasile Răducă a declarat: "Vă rog să rețineți, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel