Rectificare bugetară. Gabriela Firea iese la atac: Primăria Generală nu este prinsă în proiect

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Primarul general Gabriela Firea a acuzat Guvernul Orban că nu a introdus şi Bucureştiul în proiectul de rectificare bugetară, deşi s-a făcut o solicitare pentru peste 62 de milioane de lei. 

Primăria Capitalei semnalează public faptul că Bucureștiul nu figurează în proiectul Guvernului de rectificare a bugetului de stat, în condițiile în care a cerut o suplimentare cu 62,4 milioane de lei a bugetului.

„Necesarul de suplimentare a bugetului Capitalei este mult mai mare, nu se rezumă la cele 62,4 milioane de lei solicitate de noi; această sumă corespunde punctual cererii venite de Ministerul de Finanțe. Ca de fiecare dată, subliniez că sumele pe care le solicităm nu sunt un moft, ci dreptul bucureștenilor, în calitate de contributori la formarea bugetului de stat. Reamintesc că Primăria Capitalei a fost dezavantajată încă de la construcția bugetului de stat din acest an, deși susținem costuri consistente la cele mai importante servicii de utilități publice – (termie, transport public, iluminat public etc) și investiții în proiecte de anvergură de care beneficiază de multe ori și români din alte orașe, nu doar bucureștenii – cum sunt cele în spitale și de infrastructură. Numai pentru serviciile RADET și STB, subvenția în acest an se ridică la 2 miliarde de lei", a transmis primarul general, Gabriela Firea, conform Mediafax. 

Când se adoptă rectificarea

Executivul va adopta, joi, în ședința care începe la ora 17.00, rectificarea bugetară, a anunțat ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ștefan. Pentru anul în curs deficitul bugetar este estimat la 4,3% din PIB, potrivit proiectului publicat pe site-ul Ministerului de Finanțe.

De asemenea, conform proiectului, veniturile bugetului general consolidat se diminuează, pe sold, cu suma de 18.356,9 milioane lei, din care 10.488,2 milioane lei influențe ale veniturilor din economia internă și 7.868,7 milioane lei influențe din venituri din fonduri externe nerambursabile.

Bugetele serviciilor secrete au fost majorate cu peste 25 de milioane de lei, cu excepția Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

Bugetul Serviciului Român de Informații (SRI) are cea mai mare creștere, de 20,734 milioane lei, după ce la rectificarea din august insttituția a mai primit o majorare de peste 396 de milioane de lei.

Serviciul de Informații Externe (SIE) primește un plus de 3,9 milioane lei, iar Serviciul de Pază și Protecție are un buget majorat cu 950.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel