Recrutări masive. În lipsă de bărbați, vor apela la FEMEI

Bărbații nu mai vor să lupte, așa că autoritățile sunt nevoite să înroleze femei. 

Așa a declarat așa-numitul "ministru al Apărării" al "Republicii Populare Doneţk", care şi-a proclamat suveranitatea după un referendum asupra independenţei şi în care s-a cerut alipirea la Rusia. El a lansat un apel la mobilizarea separatiştilor pro-ruşi.  Strelkov, suspectat că ar fi colonel în Serviciul de informaţii militar rus (GRU), a precizat că a dat ordin să se constituie batalioane de femei.

Potrivit Interfax, citat de Agerpres, Strelkov este nemulțumit că bărbaţii nu mai vor să lupte, de aceea este nevoit să înroleze femei în forţele combatante.

"Dacă bărbaţii nu sunt capabili, va trebui să încurajăm femeile să lupte. Este regretabil că printre ele nu sunt şi ofiţeri, dar cui îi pasă dacă bărbaţii ofiţeri nu vor să lupte", a constatat Strelkov, cunoscut şi sub numele Igor Ghirkin.

VEZI și: Vocea Rusiei: Garda Naţională din Ucraina a împușcat 10 militari

El a mai spus: "Nu mă aşteptam ca în întreaga zonă să nu poată fi adunaţi 1.000 de bărbaţi dispuşi să-şi rişte viaţa nu în oraşul natal, ci în prima linie, unde în fiecare se trage". 

"Avem nevoie de combatanţi pentru a ne proteja republica pentru că războiul civil bântuie regiunea noastră", a adăugat Puşilin, conchizând pe un ton dramatic: "Mulţi oameni cad în fiecare zi. Avem nevoie de mai multă lume".

Recrutarea voluntarilor se face într-un cort verde, situat în faţa cartierului general al separatiştilor din Doneţk, formalităţile fiind sumare: numele şi prenumele voluntarului, un număr de telefon sunt scrise pe o foaie pe marginea mesei, o semnătură şi recrutarea s-a făcut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel