Recrutare tineri și mobilizare rezerviști. Ce spune Ministerul Apărării

Crişan Andreescu / 13 feb 2015 / 12:06 Salveaza PDF Comentarii

Informațiile potrivit cărora tinerii cu vârste între 20 și 35 de ani urmează să fie chemați la recrutare, în contextul evenimentelor din Ucraina,  au dus  la declanșarea unor stări de panică în rândul viitorilor recruți. Ministerul Apărării Naționale a infirmat, vineri, existența vreunui proces de mobilizare a rezerviștilor și de recrutare a tinerilor pe teritoriul României.

"Ministerul Apărării Naționale infirmă categoric existența vreunui proces de mobilizare a rezerviștilor și de recrutare a tinerilor pe teritoriul României. Mobilizarea rezerviștilor și încorporarea tinerilor pentru executarea serviciului militar obligatoriu sunt posibile numai la declararea stării de război sau de mobilizare, conform Legii nr. 355/ 2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Citește și: Pregătire în caz de război. Românii între 20 şi 35 de ani vor fi înrolaţi. Ce spunea Victor Ponta

 

MApN a precizat în luna mai 2014 că ordinul comun publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, privind actualizarea modelului certificatului medical eliberat de medicul de familie ce urmează să fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare-încorporare, pentru efectuarea vizitei medicale, este un demers legal, în conformitate cu articolul 27 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, cu modificările și completările ulterioare, care prevede în mod expres obligativitatea stabilirii unui model unic pentru acest tip de document.

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26