Rezerviști, chemați la arme prin telefon. Ordinul, obligatoriu prin Poștă

În contextul situației tensionate din Ucraina și a publicării în Monitorul Oficial a unui ordin de modificare a certificatului medical pentru recrutare, unii rezerviștii au fost sunați pentru a se prezenta la centrele militare teritoriale.

Un rezervist ne-a semnalat faptul că zilele trecute a fost contactat telefonic și solicitat să se prezinte la centrul militar teritorial de care aparține, fără alte explicații. 

Acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care, în Monitorul Oficial din 28 aprilie, a fost publicat un ordin în care a fost prezentat modelul certificatului medical pe care toți tinerii sunt obligați să-l dețină la recrutare, în perioada stării de război.

Dacă nu este o farsă, atunci sunt posibile două scenarii: fie MApN a făcut, din nou, modificări fără să anunțe, fie sunt provocări în cheie politică, în campania electorală. Nu este exclusă varianta unor escrocherii prin telefon,  dar nu s-au cerut bani, așa cum se întâmplă cu cei păcăliți prin ”metoda accidentul”.

Vezi aici detalii: Pregătiri de război. Recrutarea obligatorie


Contactat de DC News, colonelul(r) Valeriu Pricină a exclus posibilitatea ca rezerviștii să fie chemați prin intermediul telefonului la centrele militare teritoriale. Chemarea rezerviștilor se face prin poștă, prin ordine de mobilizare oficiale, a precizat Valeriu Pricină. Rezerviștii ar mai putea fi chemați pentru clarificarea situației militare, dar acest lucru se face tot prin Poștă.

La momentul redactării acestei știri, nici ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, nici purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu, nu au putut fi contactați pentru a oferi precizări cu privire la acest subiect.

Citește și: Exclusiv: Dușa, despre ordinul din MO privind recrutarea

Vezi și: Băsescu: Românii plecați la muncă afară trebuie aduși sub arme dacă e nevoie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel