Record mondial doborât de Hospice Casa Speranţei la Constanța

Hospice Casa Speranţei a doborât, la finele săptămânii trecute, recordul mondial pentru cel mai mare mozaic de baloane format din oameni, astfel că fundaţia a devenit deţinătoarea unui titlu Guinness World Records, se arată într-un comunicat de presă.

Recordul a fost omologat de reprezentantul Guinness World RecordsŽ, arbitrul Victor Fenes, după ce a participat la eveniment şi a constatat că au fost respectate toate regulile impuse, printre care şi cea care stipula ca voluntarii să ţină deasupra capetelor baloanele fabricate din materiale biodegradabile, timp de minimum un minut. 'Am organizat această acţiune la Constanţa împreună cu partenerii noştri Carrefour România, datorită faptului că ei au organizat un concert la care i-au avut ca invitaţi pe Andra, 3 Sud Est şi Alex Velea. A fost un ajutor oferit de partenerii noştri, iar pentru participanţii la concert a fost şi o surpriză', a declarat, pentru AGERPRES, directoarea de comunicare a fundaţiei Hospice Casa Speranţei, Patricia Puşchilă. Mozaicul construit cu sprijinul a 268 de voluntari a reprezentat o inimă, simbol al devotamentului cu care, de 27 de ani, fundaţia oferă îngrijire paliativă gratuită pacienţilor săi.

'Mesajul nostru a fost atât de a conştientiza necesitatea îngrijirilor paliative în România, precum şi de a transmite un îndemn de solidarizare cu persoanele diagnosticate cu boli incurabile prin transmiterea unui sms la 8844 cu textul TIMP al cărui cost este de 2 euro pe lună', a mai spus Puşchilă. În calendarul acţiunilor organizate de fundaţie, se află participarea la maratonul montan de pe Transfăgărăşan care va avea loc pe data de 15 septembrie şi la maratonul internaţional din Bucureşti programat pentru perioada 12-13 octombrie. 'Pentru maratonul internaţional din Bucureşti avem deja peste 1.000 de persoane înscrise în echipa Hospice şi suntem cea mai mare echipă care va participa. Înscrierile sunt în continuare deschise. Persoanele care vor alerga vor strânge bani şi-i vor dona pentru fapte bune', a menţionat reprezentanta Hospice Casa Speranţei.

Organizaţie non-profit înfiinţată în 1992 la Braşov, Hospice Casa Speranţei a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România şi este cea mai mare fundaţie din ţară care oferă servicii specializate gratuite de acest tip. Fundaţia are două spitale cu servicii integrate, în Braşov şi Bucureşti, echipe mobile în patru oraşe - Bucureşti, Braşov, Făgăraş şi Zărneşti, şase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă şi educaţie şi peste 100 de paturi pentru internare şi activităţi adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. 'În cei 27 de ani de existenţă, HOSPICE a adus alinare şi speranţă pentru peste 30.000 de copii şi adulţi cu boli incurabile, cât şi familiilor acestora', se arată în comunicatul de presă remis de fundaţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel