Record la Dacia. Vezi câte mașini s-au fabricat la Mioveni

Cu o capacitate de 350.000 de autoturisme pe an, Uzina de la Mioveni a ajuns, marţi, 6 mai 2014, la autovehiculul cu numărul de 5 milioane.

Automobilul care a ieşit de pe liniile de fabricaţie este un model Duster 4x4, versiunea Lauréate, echipat cu motorul 1,6l 16V, 105 CP, de culoare bleu navy. Acesta va fi livrat unui client din România, potrivit Agerpres.

În prezent, producţia modelului Duster la Uzina Dacia din Romania reprezintă peste 50% din producţia totală zilnică realizată.

Uzina Dacia a luat naştere în anul 1966, la Colibaşi, în judeţul Argeş, iar doi ani mai târziu, în 1968, se lansează primul model, Dacia 1100 (licenţă R8).

Citește și: Dacia doboară record după record pe plan european

Din anul 1999, Dacia devine o marcă a Grupului Renault și începe procesul de modernizare al întregului aparat industrial. Astăzi, Uzina Dacia de la Mioveni utilizează Sistemul de Producţie Renault, unul dintre cele mai moderne din istoria auto mondială. Bazat pe standardizarea posturilor de lucru, precum şi a metodelor şi operaţiunilor, SPR a contribuit în mod esenţial la creşterea productivităţii uzinei Dacia şi a calităţii produselor, la ameliorarea condiţiilor de muncă şi la îmbunătăţirea parametrilor de mediu.

În 2013, 93% din producţia uzinei a fost exportată, iar primul milion de Dacii a fost realizat în anul 1985.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel