Dacia doboară record după record pe plan european

dacia
dacia

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, anunță că Dacia a avut cea mai mare creştere a vânzărilor din Europa în luna februarie 2014, fiind pentru prima dată când compania națională de automobile depăşeşte pragul de 3% pe piaţa maşinilor noi din Uniunea Europeană.

Iată ce a scris ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook:

"Marca noastră naţională de automobile, Dacia, a avut cea mai mare creştere a vânzărilor din Europa în luna februarie 2014, rata de înmatriculare crescând cu 34%, conform datelor furnizate de către Asocaţia Constructorilor Europeni de Automobile. Este pentru prima dată când Dacia depăşeşte pragul de 3% pe piaţa maşinilor noi din Uniunea Europeană.

Şi pe plan intern, Dacia rămâne prima în topul autoturismelor nou achiziţionate, cu peste 30% din piaţă. Producţia de maşini se desfăşoară în continuare într-un ritm susţinut, spulberând orice scenarii mincinoase privind o retragere a companiei din România. De pe porţile fabricii din Mioveni au ieşit în ianuarie și februarie 57.802 de unităţi, reprezentând 82,4% din producţia autohtonă de autoturisme.

Vreau să felicit Dacia Renault pentru ceea ce face pentru economia românească și pentru români și țin să afirm sprijinul deplin al Guvernului în dezvoltarea infrastructurii de transport".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel