RECORD de noi infectări în Spania. Aproape 50.000 de cazuri COVID într-o singură zi

Record de infectări în Italia
Record de infectări în Italia

Spania a înregistrat un record de noi infectări cu coronavirus.

În Spania s-au înregistrat marţi aproape 50.000 de infectări cu coronavirus, un record care a dus incidenţa pe şapte zile, de la 377 luni, informează Agerpres, citând dpa.

În aceeaşi zi s-au consemnat 94 de decese legate de COVID-19, a comunicat ministerul sănătăţii de la Madrid. Noua variantă Omicron a virusului este deja prezentă în aproape 80% din cazurile din regiunea capitalei spaniole, scrie ziarul El Pais, preluat de dpa.

Precedentul record fusese înregistrat în ianuarie



Recordul de luni, de 49.823 de cazuri în 24 de ore, îl depăşeşte cu mult pe precedentul, de 44.357, atins în ianuarie.

Diferenţa faţă de începutul anului este că acum peste 80% din populaţie a primit una sau două doze de vaccin. Majoritatea celor infectaţi în prezent sunt asimptomatici sau prezintă doar simptome uşoare. Numărul de pacienţi cu COVID-19 internaţi la terapie intensivă a crescut cu 30 faţă de luni, ajungând la 1472.

Premierul Pedro Sanchez intenţionează să convoace miercuri după-amiază o videoconferinţă cu liderii regionali, pentru a discuta paşii următori în lupta cu pandemia. 

Catalonia anunță noi restricții

Majoritatea regiunilor autonome din Spania şi guvernul central sunt reticente faţă de impunerea de noi restricţii pentru combaterea epidemiei. Doar Catalonia a anunţat că va interzice viaţa de noapte, oprind circulaţia şi impunând limite pentru gradul de ocupare pentru restaurante şi localuri de divertisment şi pentru numărul de persoane care se pot aduna la evenimente private. Măsurile urmează să intre în vigoare de vineri pentru o perioadă iniţială de 15 zile, dar mai trebuie aprobate de Curtea Supremă catalană. Citește mai mult AICI.

Nu doar în Spania sunt adoptate noi măsuri. Londra nu va mai avea festivități de Anul Nou. Primarul laburist Sadiq Kha, a anunţat luni seară anularea festivităţilor prevăzute în capitala Marii Britanii de Anul Nou, în faţa creşterii drastice a cazurilor variantei extrem de contagioase Omicron. Vezi mai mult AICI. Și guvernul finlandez a anunțat noi restricții pe fondul creșterii numărului de contaminări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel