Recomandare de la CNA pentru posturile tv și radio legat de clipurile publicitare

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) le recomandă furnizorilor de servicii media audiovizuale să se asigure că sunt respectate normele ortografice, ortoepice și de punctuație, precum și morfologice și sintactice ale limbii române în cadrul comunicărilor comerciale difuzate în programele lor.


Membrii CNA au adoptat în unanimitate o recomandare în acest sens, în urma analizării unor spoturi publicitare difuzate în perioada noiembrie-decembrie 2015, scrie Agerpres.

"Comunicările comerciale audiovizuale sunt parte a programelor audiovizuale și nu sunt exceptate de la respectarea normelor de folosire corectă a limbii române stabilite de Academia Română. Comunicările comerciale audiovizuale prin caracterul repetitiv al difuzării, 12 minute din timpul oricărei ore date în cazul canalelor comerciale și de opt minute pe oră în cazul televiziunii publice, exercită un puternic impact asupra publicului, în special a minorilor. Difuzarea de comunicări comerciale audiovizuale cu greșeli de ortografie, ortoepie și morfologie a limbii române consolidează folosirea incorectă a limbii române", se arată în recomandarea CNA.

Se menționează că recomandarea a fost făcută având în vedere dubla calitate a CNA, de garant al interesului public și de unică autoritate de reglementare în domeniul serviciilor media audiovizuale. De asemenea, au fost luate în considerare prevederile referitoare la competența CNA și Codul de reglementare a conținutului audiovizual.

Citește și: CNA se opune propunerii de acordare a 30 de minute timp de antenă pentru candidații independenți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel