Reciclăm în prezent, ne bucurăm în viitor. Copiii din Sectorul 6 au fost răsplătiți în cadrul unei acțiuni de reciclare

Reciclarea s-a dovedit o lecție importantă pentru 20 de copii din Sectorul 6, care au reușit cu propriile mâini să oferă o nouă viață mai multor piese de mobilier donate în cadrul magazinelor caritabile SocialXChange din Sectorul 6. 

'Cu mănuși, șmirghel și apoi pensule pentru lăcuit, cei mici au reușit să înfrumusețeze doi tabureți și o măsuță veche de cafea. Inedita acțiune a făcut parte din proiectul “Reciclăm în prezent, ne bucurăm în viitor”, implementată de magazinele caritabile SocialXChange, aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

De fapt, activitate la care au participat prichindeii care au trecut astăzi pragul magazinului caritabil aflat pe Calea Crângași nr. 3, a fost răsplata lor pentru donațiile făcute în cadrul magazinelor.'

Evenimentul a cuprins și un atelier de creație 

'Evenimentul a mai avut o componentă practică prin intermediul unui atelier de creație în care copiii au realizat instrumente muzicale din pet-uri și alte materiale reciclabile. Acțiunea s-a îmbinat și cu o parte teoretică, prin care cei mici au aflat ce acțiuni din rutina lor contribuie la creșterea poluării și cum pot face ei planeta mai curată. Toţi cei prezenţi la activităţi au primit diplome și cadouri din partea organizatorilor.

Prin intermediul magazinului SocialXChange, care are în centrul activităţii recuperarea şi redistribuirea unor produse de strictă necesitate precum alimente, electrocasnice, articole igienico-sanitare sau pentru copii, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 îi motivează şi îi implică pe cetăţeni în acţiuni de protejare a mediului înconjurător.

Persoanele fizice sau juridice interesate sunt îndemnate să nu arunce produsele din categoriile de mai sus, care le prisosesc, şi să le doneze în schimb la cele două sedii SocialXChange care funcţionează în cartierele Crângaşi şi, respectiv, Drumul Taberei.

Odată preluate, evaluate şi stocate în condiţii corespunzătoare, aceste bunuri de strictă necesitate sunt gata să ajungă în casele oamenilor şi familiilor care se confruntă cu dificultăţi materiale. Dar nu în mod gratuit, ci în schimbul prestării unor activităţi de muncă în folosul comunităţii. Cei care donează sunt răsplătiţi, la rândul lor, cu o serie de servicii atractive din domeniul medical, sportiv, bussines sau divertisment.

Un sistem simplu şi totodată eficient de a încuraja reciclarea, spritul de solidaritate, echitatea socială, responsabilitatea faţă de propria persoană şi față de cei din jurul tău.

Conform principiului de funcţionare a magazinului, donaţiile vor ajunge la persoane sau familii care se confruntă cu probleme finanaciare, dar numai în schimbul prestării unor activităţi de muncă în folosul comunităţii. Pentru mai multe informaţii, puteţi vizita pagina web a magazinului www.socialxchange.ro' se arată într-un comunicat al 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel