Rechizitoriu Caracal. Diferență de 200 de grade Celsius, în arderea celor două cadavre. A acționat diferit Dincă?

Gheorghe Dincă
Gheorghe Dincă

În cazul de coșmar Caracal, apărut după dispariția unor adolescente, Gheorghe Dincă i-a purtat pe anchetatori, după bunul plan, în diferite locuri, unde susținea că ar fi aruncat-o pe Luiza Melencu. Ultima oară, a indicat liziera, ca loc în care ar fi aruncat osemintele tinerei de 18 ani, Luiza Melencu. Acum, nu mai recunoaște că a ucis-o. 

Expertiza medico-legală n-a putut identifica persoana căreia îi aparțin oasele. În schimb, conform datelor din rechizitoriu, reiese că au putut fi puse cap la cap sute de fragmente osoase și fragmente de dinți, care au permis reconstituirea antropologică a unui singur schelet, adică rămășițele din pădure aparțin unei singure persoane. Din aceeași sursă, mai descoperim că sunt peste 1.900 fragmente osoase care NU au putut fi atribuite unei structuri osoase, din cauza fragmentării intense. Cu toate acestea, s-a apreciat că toate aparțin unui singur schelet uman. Din cele 23 de fragmente dentare, doar unul este întreg, un incisiv, în rest fiind identificate fragmente posibile de la alți dinți. Anchetatorii au ajuns la ideea că aparțin unei singure persoane, o tânără cu vârsta între 15 și 19 ani. 

Diferențe și asemănări între cazuri

Un detaliu esențial din anchetă este că, în vreme ce oasele găsite în butoiul din curtea lui Dincă au fost supuse unei temperaturi cuprinse între 650 și 1.000 de grade Celsius, oasele din lizieră au fost supuse unei temperaturi mai scăzute, cuprinsă între 600 și 800 de grade Celsius, iar un fragment de os din lizieră a fost ars la 350-450 de grade. În cazul oaselor din lizieră, având în vedere starea osemintelor din care n-a putut fi extras ADN, se poate merge pe varianta că a fost expus un timp îndelungat arderii, mult mai îndelungat decât în cazul resturilor umane din butoi. 

Ca punct comun, anchetatorii au descoperit titan în ambele cazuri, atât în lizieră, cât și-n butoi, de unde trag concluzia că a fost o metodă asemănătoare de ardere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel