"Rechinii Albi" pleacă în Afganistan. Ceremonia, la Constanța

Şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, participă, luni, în Piaţa Ovidiu din Constanţa, la ceremonia de plecare în misiune, în teatrul de operaţii din Afganistan, a Batalionului 341 Infanterie Protecţia Forţei 'Rechinii Albi'.

După ce au parcurs un program de patru luni de pregătire, militarii sunt gata să acţioneze în cadrul misiunii NATO 'Resolute Support', pentru asigurarea protecţiei bazei militare din Kandahar şi pentru consilierea forţelor de securitate afgane.

Batalionul 341 Infanterie, cunoscut şi sub denumirea de 'Rechinii Albi', este o unitate de elită a Armatei României şi a executat până în prezent următoarele misiuni externe: 'ROFND VIII-X' (2004 - 2005) în Kosovo, 'IRAQI FREEDOM' (2008 - 2009) în Irak şi ISAF (2006, 2011) în Afganistan. Ca semn al recunoaşterii valorii profesionale, dar şi ca o provocare, începând cu anul 2000, Batalionul 341 Infanterie Constanţa a fost nominalizat să reprezinte România în cadrul iniţiativei regionale SEEBRIG (South Eastern European Brigade), alături de militari din alte şase state partenere: Albania, Bulgaria, Italia, Grecia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei şi Turcia. Pentru profesionalismul dovedit pe timpul participării la numeroase exerciţii şi misiuni internaţionale, drapelul de luptă al Batalionului 341 Infanterie 'Constanţa' a fost decorat cu următoarele distincţii şi medalii: 'Emblema de Onoare a Forţelor Terestre', 'Emblema de Onoare a Statului Major General' şi medalia 'Virtutea Militară în grad de Cavaler cu însemn de război'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel