Recesiune de proporția Marii Crize Economice. Anunțul Comisiei Europene

Europa va avea parte de cea mai mare recesiune de la Marea Criză Economică încoace, iar Marea Britanie va fi printre cele mai afectate țări, anunță Comisia Europeană.

Europa va avea parte de cea mai mare recesiune de la Marea Criză Economică încoace, iar Marea Britanie va fi printre cele mai afectate țări, anunță Comisia Europeană, conform The Guardian.

Previziunile economice oferite de Comisie miercuri sugerează că Marea Britanie va avea un PIB cu 8,3% mai, investițiile vor scădea cu 14%, iar șomajul va fi dublu, până la finalul anului.

Când vine vorba de Produsul Intern Brut, doar Italia, Grecia, Spania și Croația sunt membrele Uniunii Europene care vor avea o pierdere economică mai mare decât Regatul Unit (care nu mai face parte din UE).

Criză de proporții istorice

Comisia a transmis că următoarea recesiune va fi de proporții istorice. Economia UE se va micșora cu 7,5% în 2020 și va crește cu aproximativ 6% în 2021, arată prognoza europeană. Însă, țările afectate vor avea posibilitatea să recupereze pierderile mai mult sau mai puțin.

Comisarul european pentru Economie, Valdis Dombrovskis, a explicat: „În acest moment, putem doar să încercăm să vedem scara și gravitatea șocului provocat de coronavirus economiilor noastre. În timp ce daunele imediate vor fi mult mai severe pentru economia globală decât criza financiară, adâncimea impactului va depinde de evoluția pandemiei, capacitatea noastră de a reporni în siguranță economia și de a răzbate mai apoi. Acesta este un șoc simetric: toate țările din UE sunt afectate și toate vor avea recesiune în acest an".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel