Recep Tayyip Erdogan dă vina pe Franța pentru comentariul lui Colţescu

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Președintele Turciei dă vina pe Franța pentru comentariul considerat rasist al arbitrului român Sebastian Colţescu .

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a dat vina pe Franţa pentru comentariul considerat rasist al arbitrului român Sebastian Colţescu la adresa unui membru din corpul tehnic al echipei Istanbul Başakşehir, relatează EFE. Deși Erdogan, un fan al lui Başakşehir, a condamnat deja energic într-un tweet remarcile rasiste la adresa lui Pierre Webo, într-o declaraţie făcută miercuri, şeful statului turc a afirmat că ceea ce s-a întâmplat la meci este o nouă expresie a poziţiei rasiste din ultimul timp în Franţa.

Başakşehir a avut o poziţie hotărâtă, nu a mai revenit pe teren şi a acceptat decizia de a schimba toate brigada de arbitri. Franţa, în mod lamentabil, a devenit un loc în care discursul rasist se întăreşte.'', a spus Erdogan.

Preşedintele Turciei l-a criticat cu duritate pe omologul său francez, Emmanuel Macron, căruia i-a recomandat o terapie mentală, acuzând Franţa în mod repetat de rasism şi islamofobie. Reproşurile au intervenit după ce Macron a anunţat măsuri ferme de combatere a fundamentalismului islamic în ţară, după asasinarea profesorului Samuel Paty pe 16 octombrie, de către un islamist radical la ieşirea unui liceu din regiunea Paris. Recep Erdogan a cerut totodată şi boicotarea produselor cu provenienţă din Franţa.

VEZI ȘI: Colțescu provoacă INFERN la Paris. Mesajul UEFA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel