Recep Erdogan, declaraţie DUREROASĂ, printre lacrimi

Mircea F. Cristian / 01 Martie 2018 / 08:56 Salveaza PDF Comentarii

Recep Erdogan, preşedintele turc, generează o polemică prin urarea pe care o face unei fetiţe 'să moară ca un martir'.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a produs stupoare când, în timpul unui discurs rostit în sudul Turciei, a adus pe scenă o fetiţă îmbrăcată în uniformă militară, pe care a îndemnat-o 'să moară ca un martir', în timp ce aceasta plângea, a relatat miercuri publicaţia belgiană Le Soir.

În cursul congresului formaţiunii sale, Partidul Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP), desfăşurat în oraşul Kahramanmaras, în 24 februarie, preşedintele turc a decis să urce pe scenă o fetiţă îmbrăcată în uniforma forţelor speciale. Timorată, ea i s-a alăturat lui Erdogan, care a declarat:

'Dacă va muri ca un martir, va fi acoperită cu un drapel, cu voia lui Allah!', relatează Le Figaro. 'Ea este pregătită pentru orice' , a adăugat preşedintele turc, în timp ce fetiţa părea vizibil speriată, completează Le Soir. El a îmbrăţişat-o, fiind aclamat de mulţimea din sală, care scanda: 'Şefule, du-ne la Afrin!', în timp ce preşedintele turc ţinea un discurs de susţinere a trupelor turceşti angajate în Siria.

Scena, care a fost difuzată în direct de televiziunea naţională, a generat rapid polemică.

'Să faci să vină un copil pe scenă în faţa a mii de persoane şi să-i binecuvântezi moartea este o mare eroare. Niciun copil nu ar trebui vreodată să fie în umbra armelor şi ca faţă a războiului', a declarat Veli Aqbaba, vicepreşedintele Partidului Republican al Poporului (CHP) principalul partid al opoziţiei pentru Daily Telegraph. Lui i s-a alăturat rapid şi Partidul Democrat al Popoarelor (HPD).

[citeste si]

Pe contul său de Twitter, partidul a denunţat cuvintele lui Erdogan. În timp ce ONU a declarat un armistiţiu umanitar de 30 de zile în Siria, din 25 februarie, încă de a doua zi guvernul turc a anunţat că noi unităţi ale forţelor speciale, ale poliţiei fuseseră desfăşurate în nord-vestul Siriei.

O manevră care lasă să se presupună confruntări urbane împotriva miliţiei kurde din Unităţile de apărare a poporului (YPG). Turcia şi-a exprimat duminică intenţia de a combate organizaţii teroriste în Siria.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24