Recensământul populaţiei şi al locuinţelor din România, probă înainte de recensământul din 2022

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Institutul Naţional de Statistică va realiza în anul 2022 Recensământul populaţiei şi al locuinţelor din România.

Pentru a verifica modul de organizare şi planificare a recensământului, în perioada 10-31 martie 2021 se va desfăşura un recensământ de probă. Primăria Sibiu sprijină Institutul Naţional de Statistică, informând sibienii cu privire la aceste acţiuni.

Institutul Naţional de Statistică a selectat pentru acest recensământ de probă aproximativ 50.000 de gospodării din toată ţara, din municipiul Sibiu fiind selectate 463 de adrese. Lista adreselor selectate este publică pe site-ul Direcţiei Judeţene de Statistică Sibiu: https://sibiu.insse.ro/recensaminte/recensamantul-populatiei-si-locuintelor-runda-2021/

Care este procedura



Persoanelor care locuiesc la aceste adrese au obligaţia de a participa la acest recensământ de probă care se poate realiza prin două metode:

1. AUTORECENZAREA online în perioada 10-16 martie 2021 prin completarea formularului de preînregistrare, pentru membrii gospodăriei, disponibil la adresa: https://rpl.insse.ro/. Ulterior veţi primi un link pe e-mail pentru a accesa formularul de recenzare pe care trebuie să îl completaţi Auto-recenzarea se va putea realiza de pe smartphone, tabletă, laptop sau PC. Această variantă este cea recomandată şi mai sigură în contextual pandemic curent.

2. RECENZAREA prin deplasarea recenzorilor în teren pentru realizarea interviurilor faţă-în-faţă în cazul persoanelor/gospodăriilor unde, din motive obiective, nu s-a putut efectua auto-recenzarea. Atenţie!! Recenzorii se vor identifica cu legitimaţie de serviciu şi cu cartea de identitate.

Institutul Naţional de Statistică precizează că informaţiile colectate prin intermediul chestionarelor individuale vor fi prelucrate în conformitate cu legislaţia în vigoare privind protecţia datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) şi anonimizate imediat după intrarea în sistem. Datele colectate la recensământul de probă nu vor fi făcute publice şi nici diseminate în vreun fel.

Participarea este obligatorie



Participarea la recensământ şi furnizarea de informaţii corecte şi complete fie prin metoda auto recenzării, fie prin intermediul interviului faţă-în-faţă cu un recenzor sunt obligatorii. Refuzul de a furniza informaţiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum şi furnizarea de informaţii incorecte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenzi cuprinse 1.000-5.000 lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România runda 2021, modificată şi aprobată prin Legea nr. 178/2020.

Mai multe informaţii despre Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor care se va desfăşura în semestrul I al anului 2022, cât şi despre recensământul de probă se pot obţine accesând site-ul http://www.recensamantromania.ro/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel