Recensământ în China

beijing, china
beijing, china

Autorităţile din China au dat startul, luni, unui recensământ la nivel naţional, estimarea de anul trecut arătând că acestă ţară are peste 1,3 miliarde de locuitori.

Publicaţia oficială China Daily, citată de Agerpres, anunţă că au fost pregătiţi peste şase milioane recenzori pentru a aduna cele mai noi date despre populaţia Chinei, inclusiv tendinţa de urbanizare fără precedent a ţării şi ultimele rezultate ale controversatei politici de natalitate care permite familiilor să aibă numai un copil. Guvernul a promis că va păstra confidenţialitatea deplină pe parcursul lunii în care se va desfăşura recensământul, deşi recenzorii vor putea apela la ajutorul poliţiei dacă oamenii refuză să participe, potrivit publicaţiei oficiale China Daily.

Oficialii au recunoscut că recensământul va fi o sarcină dificilă, parţial din cauza numeroasei populaţii mobile, care va fi prudentă în a oferi informaţii care i-ar putea crea probleme cu legea. Se estimează că circa 211 milioane de persoane formează „populaţia mobilă“ a Chinei, o armată de muncitori migranţi care se mută în oraşe în cadrul unui val de urbanizare fără precedent.

Recensământul va oferi de asemenea şi o imagine despre dezechilibrul tot mai mare între sexe - legat de 'politica unui singur copil' şi de preferinţa famliilor de a avea băieţi - care a rezultat în milioane de tineri la vârsta căsătoriei aflaţi în imposibilitatea de a-şi găsi soţii.

În plus, vor fi strânse date noi despre populaţia care îmbătrâneşte. Este pentru prima dată când China îi va cuprinde în recesământ şi pe străinii care locuiesc şi muncesc în această ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel