Recalculare pensii. Ce să faci dacă ai fost nedreptățit? Elena Cristian: Doamna Violeta Alexandru a schimbat mesele

Jurnalista Elena Cristian a vorbit despre recalcularea pensiilor, în urma deciziei CCR, dar și despre mărirea punctului de pensie. 

"E important de reținut că dacă o anumită persoană consideră că a fost nedreptățită- cel puțin ultimii nouă ani- dar și că pensia și acel indice de corecție nu au fost aplicate corect, se poate adresa autorităților și pensia i se va recalcula, pe baza acestei decizii a CCR. Trebuie să ai nervi, bani, drumuri de făcut și timp de așteptare, dar înțeleg că doamna Violeta Alexandru a schimbat mesele de la Casa de Pensii deci poți să stai acolo cât mai mult timp și să aștepți liniștit. Nu știu exact care este perioada, dar sper ca și termenul să fi fost redus cu mult, pentru că acești oameni nu au nici timp, nici posibilități de a se plimba și de a aștepta luni în șir pentru recalculare și aceste pensii, da, au fost foarte multe cazuri de pensii unde s-a invocat calculul greșit, formula greșită, pentru ca noii pensionați să primescă pensie mai mică", a declarat Elena Cristian, în direct la România TV.

"Dacă va fi 20%, pensionarii să fie mulțumiți"

"De aceea se spune că în acest moment, în România, nu sunt două pensii la fel, chiar dacă două persoane au muncit în același loc, aceleași condiții, aceeași vechime și toate celelalte la un loc, pentru că pensiile au fost calculate în mod diferit. De când lucrez eu în presă am asistat la schimbări de formule de calcul, recalculări, schimbări de termene și de altele, de nici nu le mai știu. Nu vreau să mă gândesc la pensionari câte speranțe își fac și că vor primi punctul de pensie majorat cu 40% din luna septembrie. Înțeleg că nu se va întâmpla asta, pentru că tocmai ce ne-a anunțat domnul Vîlceanu de la PNL că, în urma discuțiilor din interiorul partidului, dacă va fi 20%, pensionarii să fie mulțumiți, pentru că nu sunt bani în acest moment", a completat ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel