Urmărește emisiunea live


Rebelii houthi din Yemen susţin că au lovit cu o dronă aeroportul saudit din Najran

Noua tactică a Turciei: 60 de încălcări ale spațiului aerian al Greciei cu drone și UAV-uri
Noua tactică a Turciei: 60 de încălcări ale spațiului aerian al Greciei cu drone și UAV-uri

Rebelii houthi din Yemen susţinuţi de Iran au anunţat că au lansat un atac cu dronă asupra unei baterii de rachete Patriot de pe aeroportul saudit Najran, din apropierea frontierei cu Yemenul, a anunţat joi postul de televiziune al grupării Al-Masirah TV, relatează Reuters.

Rebelii houthi, care l-au înlăturat de la putere pe preşedintele yemenit susţinut de saudiţi în 2014, au intensificat în ultimele zece zile atacurile cu rachete şi drone asupra teritoriului saudit, folosind tactici care s-au redus considerabil în amploare de la sfârşitul anului trecut, în contextul eforturilor de pace conduse de ONU. 

Ei au revendicat responsabilitatea pentru atacul cu dronă de săptămâna trecută asupra unor active petroliere din Arabia Saudită, iar duminică au anunţat că vor ataca 300 de ţinte militare vitale din Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Yemen.

Atacuri repetate


Este cea de a treia tentativă de a lovi Najran într-o săptămână, potrivit informaţiilor furnizate de Arabia Saudită şi houthi.

Ultimele ostilităţi coincid cu tensiunile în creştere între Iran şi statele arabe aliate SUA şi intervin într-un moment sensibil, în care un acord de pace susţinut de ONU este implementat în principalul port din Yemen, Hodeidah.

Arabia Saudită nu a confirmat atacul cu dronă al rebelilor houthi de joi. Televiziunea Al Masirah nu a precizat ce pagube a provocat atacul.

Vezi și: Arabia Saudită: Au fost interceptat două rachete trase către Mecca 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel