RealitateaTV reclamată la CNA de către Preşedinţie pentru că i-a afectat imaginea lui Băsescu

cna-rasvan-popescu
cna-rasvan-popescu

Preşedinţia a reclamat la CNA Realitatea TV pentru mai multe emisiuni din 12 - 13 mai, în care a fost difuzată "într-o manieră tendenţioasă" o informaţie privind lucrările realizate la vila Dante, fiind sugerată ideea că acestea ar fi efectuate în vederea unei ipotetice mutări a lui Traian Băsescu.

"Administraţia Prezidenţială consideră că postul Realitatea TV, în perioada 12 - 13 mai a.c., a încălcat principiile unei informări corecte prin difuzarea într-o manieră tendenţioasă a unei informaţii privind lucrările efectuate la vila Dante, fiind sugerată ideea că acestea ar fi efectuate în vederea unei ipotetice mutări a preşedintelui României, Traian Băsescu", se arată în sesizarea semnată de Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, şi adresată preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Răsvan Popescu.

Potrivit sesizării, "insinuările respective" au fost făcute cu toate că Administraţia Prezidenţială a exprimat o poziţie oficială privind subiectul dezbătut.

"Titlurile tendenţioase şi acuzaţiile nefondate au fost reluate şi în cadrul jurnalelor de ştiri la postul Realitatea TV în cursul serii de joi, 12 mai a.c., şi în cursul zilei de vineri, 13 mai a.c", mai spune Valeriu Turcan.

Astfel, purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu îl roagă pe preşedintele CNA ca instituţia pe care o conduce să analizeze dacă emisiunile şi jurnalele de ştiri de la postul Realitatea TV referitoare la preşedintele României, difuzate în perioada menţionată, respectă principiile unei informări corecte.

CNA va analiza în şedinţa de joi sesizarea lui Valeriu Turcan. Şedinţa CNA este în curs de desfăşurare în momentul difuzării acestei ştiri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel