Realitatea TV va realiza proiectul editorial al lui Stelian Tănase indiferent de situația acestuia la postul de televiziune

stelian-tanase
stelian-tanase

Directorul general al Realitatea Media, Sorin Enache, a afirmat, marţi, la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), că proiectul editorial al lui Stelian Tănase va fi realizat de Realitatea TV, indiferent dacă acesta va fi sau nu directorul postului.

”Orice s-ar întâmpla cu poziţia lui Stelian Tănase în organizaţie, el oricum va rămâne realizator, iar proiectul acela îl vom face, pentru că l-am făcut împreună cu el. Deja elemente din el sunt în lucru, o să le vedeţi în curând pe post”, a declarat Sorin Enache, citat de Mediafax

Acesta a precizat că, în prezent, el este directorul postului, având în vedere că Stelian Tănase a amânat un răspuns.

”Înţeleg că au fost nişte discuţii pe subiectul Stelian Tănase dacă e sau nu e directorul Realitatea TV şi am venit să fac câteva precizări. În clipa asta nu e directorul postului. (...) Eu am fost tot timpul şi sunt directorul general al companiei Realitatea Media. (...) În clipa asta eu sunt (directorul postului Realitatea TV n.r.), pentru că Stelian Tănase a amânat un răspuns, pare că refuză şi în clipa asta mi-am asumat eu de o săptămână, două”, a precizat Enache.

Potrivit acestuia, nu a existat vreo intenţie de a îi induce în eroare pe membrii CNA.

”Stelian Tănase în perioada în care a venit subiectul cu prelungirea licenţei Realităţii TV pe nouă ani primise oferta de vreo săptămână sau două să devină directorul Realităţii TV şi lucra la un proiect, acela pe care l-aţi primit şi dumneavoastră. (...) După ce am trecut de faza cu licenţa a mai lucrat vreo două săptămâni la finalizarea proiectului (...) undeva în perioada Crăciunului lucrurile s-au blocat în chestiuni avocăţeşti, care nici până în ziua de astăzi nu s-au rezolvat. Am citit şi eu ca şi dumneavoastră, după care am vorbit cu el, cum că între timp nu mai este atât de hotărât că ar vrea să preia funcţia asta din motive pe care nu le cunosc în amănunt”, a afirmat directorul general al Realitatea Media.

El a anunţat că, în prezent, se lucrează la nişte emisiuni din proiectul lui Stelian Tănase, ce vor fi lansate în următoarea lună şi că această săptămână se va semna un contract cu BBC World Service pentru training de jurnalişti - editori, reporteri şi eventual nişte moderatori.

'Deci elemente importante din proiectul lui Stelian Tănase sunt deja în curs de execuţie, nu tot ce scrie acolo se va executa, pentru că şi Tănase avea îndolieli la câteva elemente de grilă nespecifice unui canal de ştiri. În rest, lucrurile semnificative pe care le-a spus el acolo se vor face. Mai mult decât atâta, dar cred că va dura vreo câteva luni, lucrăm la o grilă complet nouă de prime time, însă toată treaba asta este legată de pregătirea unui studio nou la Romexpo, amenajarea a început de săptămâna trecută, pentru că vrem să mutăm o parte din producţia canalului din Casa Presei, care e cam nespecifică activităţii de televiziune şi când se va încheia acest studio, undeva în primăvară sau mai târziu, vom schimba tot prime time-ul şi vom trece şi la emisia în high definition', a adăugat Enache.

Pe de altă parte, Narcisa Iorga, membru al Consiliului, crede că membrii CNA care au votat pentru prelungirea licenţei Realitatea TV au făcut-o şi pentru că 'interfaţa credibilă a Realităţii TV era Stelian Tănase'.

'În prelungirea licenţei, CNA a gândit că dumneavoastră veţi face o reaşezare a grilei pe un alt fel de abordare şi lucrul acesta nu se întâmplă, aceasta este problema mea ca om care nu am votat pentru prelungirea licenţei', a spus vicepreşedintele Consiliului, Ioan Onisei.

CNA a prelungit licenţa Realitatea TV în octombrie 2010, după discuţii aprinse între membrii Consiliului, iar proiectul postului a fost prezentat chiar de Stelian Tănase. Acesta, prezentat drept viitorul director al postului, a promis că va transforma Realitatea TV într-un BBC românesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel