Realitatea Tv, amendată de CNA. Rareș Bogdan, revoltat: Mă adresez ambasadelor și lui Iohannis

Consiliul Național al Audiovizualului a amendat Realitatea Tv cu 10.000 de lei pentru comentarii electorale în ziua premergătoare celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale și în ziua votului. Directorul general al postului, Rareș Bogdan, sugerează că amenda este una motivată politic și că intenționează să se adreseze ambasadelor străine și președintelui României, Klaus Iohannis.

"Sunt consternat. Oamenii ăștia n-au învățat nimic din alegeri, absolut nimic (...) Trebuie să vadă toți românii, și cei din Diaspora, care vin acasă de sărbători, cam cum se face presa în România și cum instituțiile statului încearcă să sugrume dreptul la cuvânt în această țară și libertatea cuvântului (...) Realitatea Tv este amendată pentru că a scris 'Diaspora stă din nou la coadă' la ora 12:00, în ziua de 16 noiembrie. Și a făcut foarte bine că a scris acest lucru", a declarat Rareș Bogdan, marți, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Rareș Bogdan crede că decizia este injustă, dar că nu mai are încredere în instituțiile din România și intenționează să se adreseze organismelor internaționale.

"N-au găsit altceva de făcut decât să amendeze televiziunea care timp de 12 ore în ziua votului a ținut cald subiectul Diasporei și a arătat că acolo românii sunt umiliți, libertatea dreptului la vot este călcată în picioare și se încearcă cu bună știință blocarea exercitării dreptului la vot. În fine, lucrurile  de genul ăsta ne-au dus pe noi în situația de a fi amendați de către CNA. Eu spun un singur lucru, lupta nu s-a încheiat. Din momentul ăsta nu mai am încredere absolut deloc în instituțiile din România că fac ceva și mă voi adresa organismelor internaționale, ambasadelor prezente în România pentru a demonstra că Realitatea Tv, un post independent, și-a permis să arate realitatea, ce s-a întâmplat în ziua de 16 noiembrie este călcată în picioare, amendată. Voi face o adresă și către președintele Klaus Iohannis și către DNA, care a luat dosarul Diaspora, pentru a întreba care e soarta dosarului, dar nu mă adresez doar organismelor românești", a mai spus Bogdan.

Rareș Bogdan, în lacrimi după accidentul de la Siutghiol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel