Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  REALITATEA TV, amendă CNA. Radu Herjeu, primele EXPLICAȚII: Și aia a fost comandă PSD?

Jurnalistul Rareș Bogdan a anunțat că Realitatea TV a primit o amendă de la CNA de 85.000 de lei din cauza opiniilor transmise în emisiunea sa, ”Jocuri de Putere”. DCNews l-a contactat pe Radu Herjeu, membru CNA, cel care a propus amenda intermediară de 85.000 de lei pentru Realitatea TV. 

VEZI AICI: Rareș Bogdan, furibund: Îmi dau lacrimile. Trădătorilor! Slugilor! Vreți să tac?

Radu Herjeu a afirmat că au fost două propuneri de amendă, una de 100.000 de lei, alta de 70.000 de lei, niciuna nu a întrunit șase voturi și de aceea a propus amenda intermediară, la jumătatea dintre cele două propuneri, adică 85.000 de lei. 

”Nu are nicio legătură cu opinia, noi nu sancționăm opiniile. CNA-ul nu are nici acest drept, nici această posibilitate de a sancționa opiniile. CNA-ul poate sancționa modul în care este exprimată o opinie. Jumătate din amendă s-a dat pe limbajul folosit de moderator și de invitații săi la adresa diferitelor persoane sau se poate da pe un limbaj care poate fi considerat incitare la ură. Despre asta este vorba, nu despre opinii.” a precizat Radu Herjeu. 

Motivele care au dus la amendă 

Totodată, el a explicat de ce a fost amendată Realitatea TV: ”Limbajul injurios, acuzațiile fără fundament, informare incorectă și dezechilibrată, pentru că nu a existat niciun reprezentant, nici al UDMR, nici al PSD, nici al nimănui dintre cei acuzați în emisiune și modul de a face recurs la evenimente tragice din istoria noastră pentru a sugera că s-ar putea repeta dacă legea ar fi aprobată, negociată sau dacă ar trece a fost considerat în unanimitate de membrii CNA drept discurs incitator la ură”. 

[citeste si]

El a subliniat că e vorba de o recidivă. 

Precizări pentru liberali

”Cât privește reacția liberalilor, să le spună cineva că reprezentanții dânșilor în Consiliu au votat aceeași amendă. Repet, 9 membri din 9 prezenți, din care unul propus de președintele României și unul propus de PNL au votat aceeași amendă. Este una dintre foarte puținele amenzi atât de mari votată în unanimitate de toți membrii CNA prezenți. Dintre acești 9 membri, dl Viorel Buda a fost propus de PNL în CNA, dl Răsvan Popescu a fost propus de PNL inițial în CNA, dl Cristea a fost propus de PNL, iar doamna Dorina Rusu a fost propusă de președintele României, Klaus Iohannis” a explicat Radu Herjeu. 

”Săptămâna trecută, când România TV a luat 120.000 de lei amendă pentru că un deputat PMP a spus niște măgării despre procurorul-șef  al DNA și aia a fost comandă PSD?” a întrebat Radu Herjeu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel