Realitatea Plus, validată de membrii CNA

Consiliul Național al Audiovizualului a luat o decizie importantă în privința Realitatea Plus.

CNA a reanalizat, în şedinţa de marţi, o solicitare a societăţii Geopol International – ai cărei asociaţi sunt Strategies-Research-Investments SRL – 99% (în această societate Cozmin Guşă deţine 50%, iar Maricel Păcuraru – 50%) şi Alexandra-Beatrice Păcuraru -1% – de acordare a deciziei de autorizare audiovizuală pentru televiziunea de ştiri Realitatea Plus. A fost pentru a patra oară când CNA a luat în discuţie acest subiect, după ce, pe 16 ianuarie 2015, Realitatea Plus a fost lansată pe satelit, informează reportervirtual.ro.

Realitatea Plus – care are un acţionariat asemănător cel cu al televiziunii de ştiri Realitatea TV – a primit licenţă audiovizuală de la CNA pe 17 ianuarie 2013.

Cu delegația Realitatea Plus în ședință, condusă de jurnalistul Edward Pastia, care este și Director executiv la Realitatea TV, membrii Consiliului s-au contrat atât între ei, cât și cu reprezentanții televiziunii.

Membrul CNA Radu Călin Cristea (foto) l-a întrebat pe Edward Pastia dacă sunt adevărate informaţiile vehiculate în zona media, conform cărora, în cazul intrării în faliment a Realitatea TV, operaţiunile acesteia ar urma să se mute pe Realitatea Plus.

"Realitatea Plus ar fi un spaţiu de deversare a părţii bune a Realităţii TV, care în varianta ei – cu dificultăţi financiare – ar rămâne zbătându-se în insolvenţă şi apoi în faliment”, a spus Radu Călin Cristea.

Însă, Edward Pastia a spus că aceste zvonuri nu fac obiectul deciziei de autorizare a Realitatea Plus. „Ce înseamnă partea bună din Realitatea, la mine vă referiţi? Nu face obiectul deciziei de autorizare niciun zvon (…) Nu lucrez cu zvonuri (…) Nu pot să comentez aşa ceva”, a spus Pastia.

Citește și: Emisiunea "Vine Cheful" ( PRO TV), audiențe mai mici decât Kanal D 

După alte numeroase discuţii în contradictoriu, CNA a decis să acorde decizia de autorizare Realitatea Plus, ceea ce implică faptul că de acum înainte această televiziune de ştiri intră în legalitate.

Decizia a fost adoptată cu numărul minim necesar de voturi „pentru” – exprimate de Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel-Vasile Buda, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Laura Georgescu, preşedintele CNA, Monica Gubernat şi Gabriel Tufeanu au votat „împotriva” acordării acestei decizii de autorizare, fapt care ar fi presupus închiderea emisiei Realitatea Plus.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel