Realegere Donald Tusk. Summitul UE, blocat de Varșovia

Varșovia a blocat joi adoptarea concluziilor summitului Uniunii Europene, după ce s-a opus fără succes realegerii polonezului Donald Tusk în funcția de președinte al Consiliului European, a anunțat premierul Beata Szydlo, estimând că aceasta creează un "precedent periculos", scrie AFP.

Donald Tusk, care conduce instanța ce îi reunește pe liderii celor 28 de țări ale Uniunii Europene, a fost reales joi după-amiază cu sprijinul a 27 dintre aceștia, până la sfârșitul lui noiembrie 2019, în pofida opoziției țării sale natale.

"Nu voi accepta concluziile summitului, deci summitul nu va fi valid", a subliniat Beata Szydlo în cursul unei conferințe de presă, denunțând un "precedent periculos".

Conflictul declanșat de premierul polonez nu pune sub semnul întrebării realegerea lui Donald Tusk, pentru că este vorba despre un act separat, votat cu majoritatea calificată.

În absența unui consens, declarația finală a summitului, pregătită de mai multe săptămâni și referitoare la subiecte ca piața forței de muncă, migrația, apărarea europeană sau creșterea economică, va putea fi publicată integral în numele președinției malteze a UE, potrivit premierului acestei țări, Joseph Muscat, relatează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel