Urmărește emisiunea live


Reacție Macron după protestele 'vestelor galbene'

vestele galbene
vestele galbene

Emmanuel Macron va face ''anunţuri importante'' la începutul săptămânii următoare, precizează purtătorul de cuvânt al guvernului francez.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Benjamin Griveaux, a făcut aceste preciări duminică, la o zi după protestele naţionale violente ale vestelor galbene împotriva costului mare al vieţii, relatează agenţia Reuters. Preşedintele Republicii va face desigur anunţuri importante, a declarat Griveaux la televiziunea LCI. El nu a oferit detalii despre data precisă sau conţinutul anunţurilor pe care le va face Macron.

Înalţi reprezentanţi francezi, aliaţi ai lui Macron, afirmau vineri că preşedintele se va adresa naţiunii la începutul săptămânii următoare. Macron a anulat deja o preconizată creştere a taxei pe combustibil, dar demersul său nu a reuşit să pună capăt mişcării de protest a vestelor galbene, care cer taxe mai mici, salarii minime mai mari şi condiţii mai bune de pensionare. Într-un interviu la postul de radio Europe-1, citat de AFP, Griveaux a pledat duminică pentru găsirea de soluţii aproape pe măsură în criza vestelor galbene şi a făcut apel la întreprinderi să contribuie şi ele.

Fiecare să-şi asume responsabilităţile

Soluţiile pe care trebuie să le găsim trebuie să ţină cont de realitatea fiecărui individ. Aceasta să fie aproape pe măsură. Mâniile exprimate sunt uneori de natură diferită de la un teritoriu la altul, a afirmat Griveaux. Sunt mânii care trebuie înţelese. Şi este dur să le înţelegi dintr-un birou parizian, a subliniat purtătorul de cuvânt al guvernului, la o zi după cea de-a patra sâmbătă de mobilizare a vestelor galbene.

Întrebat la televiziunea LCI în legătură cu o eventuală contribuţie a întreprinderilor pentru găsirea de soluţii la puterea de cumpărare, Griveaux a făcut apel ca fiecare să-şi asume responsabilităţile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel