VIOLENȚE MITING UNIRE: Alina Gorghiu, prima reacție ca urmare a intervenției jandarmilor

Bogdan Bolojan / 22 oct 2016 / 17:26 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Alina Gorghiu a reacționat ca urmare a intervenției în forță a Jandarmeriei asupra manifestanților care cereau unirea cu Basarabia. Liderul PNL cere administrației să permită manifestarea oamenilor.

UPDATE: La scurt timp a reacționat și primarul Gabriela Firea. 

''Lansez un apel către actuala administrație a Bucureştiului să permită manifestarea paşnică a oamenilor. Cred că apropierea alegerilor din Moldova naşte tensiuni pe ambele maluri ale Prutului dar nu dăm un exemplu de democrație blocându-le accesul la protest. Indiferent de rezultatul alegerilor de la Chişinău nu poate fi modificat parcursul european al acestei țări şi acesta este cel mai clar mesaj pe care trebuie să il dăm," a scris Alina Gorghiu pe facebook. 

[citeste si]

UPDATE Reacția edilului Gabriela Firea

Primarul Gabriela Firea a catalogat drept ''iresponsabilă'' atitudinea preşedintelui PNL, Alina Gorghiu, pe tema marşului unionist. Ea a menţionat că Jandarmeria a decis reţinerea a cinci dintre manifestanţi, fără implicarea sau consultarea Primăriei Bucureştiului.

''Condamn cu fermitate atitudinea iresponsabilă a preşedintelui PNL, Alina Gorghiu, care acuză Primăria Capitalei de escaladarea tensiunilor şi violenţelor între jandarmi şi participanţii la mitingul unionist din Bucureşti. Astfel de atitudini manipulatoare sunt extrem de periculoase şi pot determina o creştere a violenţelor în următoarea perioadă. Primăria Capitalei, prin Comisia tehnică de avizare a manifestaţiilor publice, nu a făcut altceva decât să aprobe un marş organizat pentru a transmite un mesaj de unire a României cu Basarabia. Jandarmeria a decis reţinerea în forţă a celor 5 lideri ai manifestanţilor, fără implicarea sau consultarea Primăriei Capitalei - o acţiune pe care o considerăm exagerată', a scris Firea pe Facebook.

Se acoperă o gafă a tehnocraților

Primarul general a afirmat că Alina Gorghiu doreşte, prin afirmaţiile sale, ''să acopere o gafă imensă a Guvernului tehnocat, dând vina pe Primărie''. ''Jandarmeria este o instituţie în subordinea Ministerului de Interne, deci a Guvernului. Nu este prima dată când preşedintele PNL minte în legătură cu activitatea mea, de aceea o somez pe doamna Gorghiu să nu mai dezinformeze populaţia şi să nu mai provoace campanii de manipulare'', a adăugat Firea.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24