Reacţia TNB la scandalul "Certitudini". Mircea Rusu: Au mai câștigat o bătălie, dar "resbelu" e lung!

Publicaţia "Certitudini" distribuită în interiorul TNB / Foto: Facebook
Publicaţia "Certitudini" distribuită în interiorul TNB / Foto: Facebook

Conducerea Teatrului Naţional Bucureşti a reacţionat, oficial, la scandalul izbucnit după distribuirea publicației „Certitudini”: S-a încercat un "prohod" al teatrului la zi de sărbătoare, dar "resbelu" e lung.

„În loc de o sărbătoare a teatrului, s-a încercat un „prohod” al lui”, spune Mircea Rusu, directorul Teatrului Național „I. L. Caragiale”, după scandalul izbucnit în urma distribuirii neautorizate în sala Studio a unei publicații. Directorul afirmă că se delimitează de acest scandal.
„Nu am făcut parte din niciun partid, din nicio organizație sau serviciu politic! N-am simpatii față de nicio grupare, de niciun fel! Nu susțin niciun stat sau organizație care nu-s de partea intereselor nației mele! Nu sunt altceva decât un partizan al României! Tatăl meu m-a crescut într-un spirit anticomunist evident. Bunicul meu patern, notar în Săcele, a fost șef adjunct al PNȚ Brașov! Nu sunt pro Putin! Dimpotrivă! Știu foarte bine ce au făcut rușii de 200 de ani în țara noastră! Din capul locului, vreau să-mi cer scuze pentru această furtună mediatică creată tendențios, țintit, împotriva persoanei mele. Și nu neapărat a persoanei, cât a funcției pe care, vremelnic, o dețin”, a spus Mircea Rusu, care precizează că este actor la TNB de 32 de ani.

Mă delimitez hotărât de ce s-a întâmplat. Responsabilitatea revine exclusiv organizatorilor

Rusu afirmă că a dorit ca de „Ziua mondială a teatrului” să existe în Teatrul Național București o manifestare, „un omagiu pentru teatrul care ne călăuzește destinele, nouă, artiștilor, tehnicienilor și tuturor oamenilor de (din) teatru”, astfel că a acceptat propunerea lui Dan Puric, actor de decenii al Teatrului Național București, să țină o conferință/spectacol. „Doar cu tema enunțată mai sus! Subliniez că acest „show cultural” a respectat cu o disciplină indiscutabilă promisiunea. Doar că, pe scaunele Sălii Studio și pe standurile cu cărți ale artistului Dan Puric, pe lângă volumele lui, au apărut niște ziare „Certitudinea”. Chiar dacă publicația respectivă se vinde prin chioșcuri, nu trebuia să pătrundă în teatru fără acordul nostru! Nu intenționez să mă absolv de o vină evidentă, dar responsabilitatea unor asemenea decizii revine în exclusivitate organizatorului evenimentului, în cazul acesta „Forward Media & Advertising”. Mă delimitez hotărât de acțiunea subversivă care s-a petrecut duminică dimineață! În loc de o sărbătoare a teatrului, s-a încercat un „prohod” al lui . Cei care au orchestrat acțiunea, au reușit să destabilizeze un echilibru care se așezase destul de evident. Au mai câștigat o bătălie, dar „ resbelu” e lung!”, mai spune directorul TNB.

"Există un grup reacționar în interiorul instituției"

Mircea Rusu mai spune că a încercat să țină Teatrul Național București în afara conflictelor cu atingeri politice, însă nu a fost cu putință pentru că „există un grup reacționar în interiorul instituției, care zgândăre atmosfera interioară”. Ministrul Culturii Lucian Romașcanu anunță o anchetă internă la Teatrul Național București după distribuirea neautorizată în sala Studio a unei publicații. Deputatul USR Iulian Bulai anunța anterior, tot pe Facebook, că 500 de spectatori ai Teatrului Național București au găsit la Sala Studio câte un exemplar „dintr-o publicație naționalistă, revanșardă, rasistă și antieuropeană”, în deschiderea specatacolului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel