Reacția Maiei Sandu, după reținerea lui Dodon: Dacă crede că este cinstit, nu are de ce să își facă griji

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu

Vineri, președintele Republicii Moldova a comentat pentru prima dată despre reținerea oponentului său politic, Igor Dodon.

Președinta a declarat în cadrul unei conferințe de presă că a aflat despre reținerea lui Igor Dodon din presă, iar mai multe detalii despre dosar nu cunoaște, însă tot ce își dorește este „o justiție independentă și profesionistă care să respecte în primul rând legea”.

”Eu îmi doresc să avem o justiție independentă și profesionistă care să respecte legea în primul rând. Pentru asta am militat și pentru asta și-au dat oamenii voturile. Pentru asta m-au susținut și la asta lucrez împreună cu colegii mei. Apelul meu pentru Procuratura Generală și celelalte instituții ale statului este să-și facă lucrul în strictă conformitate cu legea, doar legea trebuie să conteze”, a declarat Maia Sandu.

”Corupția este o problemă majoră în Republica Moldova”

”În cazul dat, Procuratura trebuie să investigheze modul în care a fost gestionat acest caz, parcursul zilei de marți și ce s-a întâmplat cu o zi înainte. Sunt îngrijorată de scurgerile din presă, iar explicațiile Procuraturii nu sunt suficiente pentru mine”, a mai adăugat Maia Sandu.

”Din cauza corupției avem sărăcie, din cauza corupției avem un stat slab și subminat și tot din cauza corupției au ajuns atâtea oameni să plece din țară pentru că au avut oportunități economice acasă”, a declarat Maia Sandu potrivit TV8.

”Nu-i cunosc pe acești procurori”

”Am aflat despre acest caz din presă și cel mai important este ca acest caz, împreună cu altele să se bucure de transparență maximă, iar procurorii să nu ia decizii pornind de la presiunea publică. Toată lumea trebuie să răspundă pentru ilegalitățile pe care le-a comis. Iar domnul vizat dacă crede că este cinstit atunci nu are de să își facă griji...”, a conchis șefa statului.

Citește și...

Igor Dodon, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile: Procuror: Au fost găsite mijloace bănești ale unui stat străin

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea în privința lui Igor Dodon a măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu pentru 30 de zile. Hotărârea a fost pronunțată cu puțin timp în urmă de magistrați. Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel