Reacția Kremlinului, după ce Igor Dodon a fost arestat

Reacția Kremlinului, după ce Igor Dodon a fost arestat / Foto: Facebook Igor Dodon
Reacția Kremlinului, după ce Igor Dodon a fost arestat / Foto: Facebook Igor Dodon

Kremlinul a reacționat după ce Igor Dodon a fost arestat.

Kremlinul se declară alarmat de cazurile de „acţiune” împotriva fostului preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a spus secretarul de presă al preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Peskov. Ieri presa a relatat despre perchezițiile din casele fostului președinte și reținerea lui Dodon, iar jurnaliştii, în cadrul unei convorbiri cu Peskov, i-au cerut să comenteze această informație, scrie Interfax.

"În primul rând, aceasta este o chestiune internă a Republicii Moldova. În al doilea rând, suntem, desigur, alarmați că din nou o astfel de practică și persecuție este folosită împotriva celor care sunt susținători ai dezvoltării unor relații de prietenie și reciproc avantajoase cu Federația Rusă. Prin urmare, noi, desigur, am dori să sperăm și am dori să fim siguri că toate drepturile legale ale lui Dodon vor fi respectate", a spus Dmitri Peskov.

Pe 18 mai, s-a aflat că Parchetul General al Republicii Moldova a deschis un dosar penal împotriva lui Dodon, sub suspiciunea de corupție. La baza au fost înregistrările video ale întâlnirii dintre Dodon și Vladimir Plahotniuc, care a avut loc în iunie 2019, la acea vreme liderul Partidului Democrat. Filmările video filmate în biroul Partidului Democrat arată că Plahotniuc îi înmânează lui Dodon o sacoșă mare, neagră. Din conversație, reiese că sacoșa conține bani destinați finanțării Partidului Socialiștilor, condus atunci de Igor Dodon.

VEZI ȘI: Igor Dodon a fost reținut. Cumnatul său a încercat să-l scape, mâncând un document

Igor Dodon dă vina pe Maia Sandu pentru arestarea lui

„Stimați colegi, prieteni, dragi cetățeni. Astăzi a fost o zi încordată pentru mine și pentru familia mea. Înțelegeți cu toții asta și știți de ce. Nu e prima dată când am devenit ținta unei justiții regizate și dirijate politic. În ultimii ani au fost multe atacuri și am trecut prin diferite campanii de calomniere și de acuzații nefondate. Totuși, niciodată nu s-a procedat într-un mod atât de vădit denigrator ca azi, când anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini sau pur și simplu au manipulat abil cu diferite date, cu scopul de a crea anumite reacții negative la public.

Îmi pare rău că s-a procedat în așa mod. Până și în politică trebuie să existe omenie și e grav dacă această omenie a fost sacrificată de dragul unor răfuieli personale cu un lider al opoziției" a transmis Igor Dodon. Vezi continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel