Reacția Facebook după criticile aduse de Soros

RMC / 02 feb 2020 / 18:28 Salveaza PDF Comentarii

După ce Soros l-a acuzat pe Mark Zuckerberg că exploatează Facebook într-un mod politic strict pentru a obține profit, într-un articol din New York Times în această săptămână (citește mai multe aici: https://www.dcbusiness.ro/george-soros-salva-i-facebook-ul-de-mark-zuckerberg_612027.html?fbclid=IwAR0VdD65d_wPVa79qBhUq831dwI2UTajmU6k_D49T79iVv4iwEasSqMnXYc), purtătorii de cuvânt ai Facebook au ieșit cu declarații de presă afirmând că declarațiile lui Soros sunt „greșite”.

„Noțiunea că susținem cu o figură politică sau cu un partid este contrară cu valorile noastre și cu datele” a spus purtătorul de cuvânt Facebook. Acesta a continuat că afirme că „Continuăm să facem investiții fără precedent pentru a păstra platforma noastră sigură, pentru a lupta împotriva interferențelor din exterior în procesul electoral din toată lumea și pentru a combate dezinformarea”.

Reamintim că Soros a susținut că Facebook și Zuckerberg nu s-au comportat responsabil în timpul alegerilor prezidențiale din 2016. Compania a recunoscut că a circulat reclame politice din surse susținute de Rusia. Soros a subliniat decizia companiei de a nu verifica sursele de informare ale reclamelor politice și a arătat că acest lucru tinde să ascundă sursa de informații și să promoveze content fals.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26