Reacția Comisiei Europene după decizia numirilor directe la DNA și PG

viviane reding dc
viviane reding dc

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene (CE), Mark Gray, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că oficialii europeni au luat notă de numele avansate de Guvernul român pentru ocuparea funcțiilor de procuror general și șef al DNA și crede în continuare în necesitatea unei proceduri de selecție, precizând că așteaptă reacția CSM în acest proces.

Comisia Europeană a cerut în numărate rânduri Guvernului român să pună în aplicare o procedură transparentă de alegere a procurorilor-șefi ai marilor parchete. Oficialii europeni au solicitat o selecție pe bază de concurs și nu o numire directă.

Mark Gray: Băsescu, Ponta și Barroso nu au purtat discuții pe tema evenimentelor recente

Comisia Europeană a mai explicat pentru hotnews.ro, prin purtătorul său de cuvânt, că premierul și președintele României nu au discutat cu președintele Comisiei Europene despre recentele evenimente din Justiția română.

”În ceea ce privește procedura, Comisia nu și-a schimbat poziția pe care a făcut-o cunoscută în numeroase rapoarte și în corespondență desfașurată în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV). Nu au existat contacte între președintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta si președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, legate de evenimentele din ultimele zile”, a precizat Mark Gray.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel