Reacția Chinei în urma interzicerii aplicației TikTok pe telefoanele de serviciu ale angajaților federali americani

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

China a acuzat SUA că au reacționat exagerat după ce angajaților federali li s-a ordonat să elimine aplicația video TikTok de pe telefoanele emise de guvern.

 

Luni, Casa Albă a acordat agențiilor guvernamentale 30 de zile pentru a se asigura că angajații nu au aplicația deținută de chinezi pe dispozitivele federale.

Ordinul urmează unor mișcări similare ale UE și Canada, din ultimele săptămâni, scrie BBC.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei a acuzat SUA că abuzează de puterea statului pentru a suprima firmele străine.

„Ne opunem ferm acestor acțiuni greșite”, a declarat purtătoarea de cuvânt Mao Ning reporterilor în timpul unei conferințe de presă de marți. „Guvernul SUA ar trebui să respecte principiile economiei de piață și al concurenței loiale, să înceteze să suprime companiile și să ofere un mediu deschis, echitabil și nediscriminatoriu pentru companiile străine din SUA”.

„Cât de nesigură poate fi cea mai mare superputere a lumii, precum SUA, să se teamă de aplicația preferată a tinerilor? ”, a adăugat ea.

Oficialii occidentali au devenit din ce în ce mai preocupați de populara aplicație de partajare a videoclipurilor - care este deținută de firma chineză ByteDance - în ultimele luni.

TikTok s-a confruntat cu acuzații că recoltează datele utilizatorilor și le predă guvernului chinez, unele agenții de informații îngrijorându-se că informațiile sensibile ar putea fi expuse atunci când aplicația este descărcată pe dispozitivele guvernamentale.

Compania insistă că nu funcționează altfel decât alte companii de social media și spune că nu s-ar conforma niciodată unui ordin de transfer de date.

Luni, directorul Oficiului de Management și Buget (OMB) al SUA, Shalanda Young, le-a spus agențiilor că trebuie să elimine aplicația de pe toate telefoanele emise de stat pentru a proteja datele confidențiale.

Agenția a transmis că ghidul a marcat un „pas critic înainte în abordarea riscurilor prezentate de aplicație pentru datele sensibile ale guvernului”.

Unele birouri federale - inclusiv Casa Albă și Departamentele de Apărare, Securitate Internă și Stat - au interzis deja TikTok de pe dispozitivele lor.

Ofițerul șef federal pentru securitatea informațiilor din SUA, Chris DeRusha, a declarat că mișcarea subliniază „angajamentul continuu al administrației Biden de a ne asigura infrastructura digitală și de a proteja securitatea și confidențialitatea poporului american”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel