Reacție internațională după atacul lui Băsescu la Firea

Președintele Partidului Socialiștilor Europeni (PES), Serghei Stanișev, condamnă "amenințările voalate făcute de președinte Traian Băsescu la adresa senatorului Gabriela Firea, membru al unei comisii care cercetează acuzații de corupție împotriva uneia dintre fiicele șefului statului.

"Condamn cu fermitate declarațiile făcute de Traian Băsescu în emisiunea 'Jocuri de Putere', care au fost provocatoare și inflamatorii, și care nu își au locul într-o democrație modernă", se arată într-o declarație a lui Stanișev, citată de Agerpres.

Președintele PES a adăugat că amenințprile președintelui Băsescu pun sub semnul întrebării respectul acestuia față de un cadrul politic și juridic adecvat.

Sugerându-i soțului unui om politic că într-o zi s-ar putea 'să dispară' este dincolo de limitele decenței și astfel de comentarii nu își au locul în România și în Uniunea Europeană, a mai spus președintele PES.

Președintele Traian Băsescu a atenționat-o pe Gabriela Firea, duminică, într-un interviu la Realitatea Tv, că ar face bine "să se uite pe moșia soțului ei, unde este primar, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu-i atentă". "Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a declarat Băsescu.

Declarațiile președintelui au venit după ce Comsia Nana a arătat că societatea de la care Ioana Băsescu a cumpărat aproape 300 ha de teren în Călărași era inactivă la momentul achiziției, astfel că acel contract este lovit de nulitate.

Gabriela Firea va face plângere penală pe numele lu Traian Băsescu. Soțul său, Florentin Pandele, a declarat că nu va face același demers.

Vezi și: Președintele Băsescu o amenință pe Gabriela Firea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel